windverwachting

Olympische Finn-zeiler Postma doet mee aan selectie voor bemanning Team Brunel in Volvo Ocean Race

PERSBERICHT
postmaNieuwegein – Kernploegzeiler Pieter-Jan Postma gaat op 13 en 14 januari meedoen aan de eerste ronde van de bemanningsselectie van Team Brunel. De Fries droomt, naast een olympische medaille ook van deelname aan de Volvo Ocean Race. De Finn-zeiler uit de Delta Lloyd Kernploeg moet schipper Bouwe Bekking van Team Brunel in de Volvo Ocean race zien te overtuigen van zijn kwaliteiten.
Testdagen Team Brunel op 13 en 14 januari 2014
Bouwe Bekking neemt op 13 en 14 januari twee dagen de tijd om een aantal potentiële kandidaten te testen. De twee testdagen worden gebruikt om beter te kunnen bepalen wie kans maken op het vervolg van het selectietraject.
Postma: “Volvo Ocean Race niet ten koste van olympische ambitie”
De succesvolle Finn zeiler uit de Delta Lloyd Kernploeg is momenteel bezig met zijn voorbereiding op de Olympische Spelen van Rio 2016. Volgens Postma hoeft de kans om een van zijn grote dromen te verwezenlijken niet ten koste te gaan van zijn olympische droom.
Postma zegt daarover: “Mijn coach Jacco Koops en de beleidsmakers van de Delta Lloyd kernploeg geven me de ruimte om verder te kijken naar het Volvo Ocean Race traject met Team Brunel. Ze zien het voor mij als waardevolle ontwikkeling in mijn Finn campagne. Rio 2016 blijft met dikke letters in mijn agenda staan. Ik vind het grandioos dat Brunel dit team in de Volvo Ocean Race sponsort, ik heb veel vertrouwen in de mensen en zet graag mijn schouders eronder”.
Positief kritisch kijken naar kansen
Het Watersportverbond steunt de ambitie van Postma onder een aantal voorwaarden. Hoofdcoach van de Delta Lloyd Kernploeg Ian Ainslie legt uit: “Het Olympisch programma van Postma wordt samen met zijn coach Jacco Koops bewust gecombineerd met activiteiten waarin Pieter-Jan zich persoonlijk kan ontwikkelen. Als deze activiteit gekoppeld is aan een ambitieuze Nederlandse inbreng in de Volvo Race, zien wij dat in eerste instantie als een win-win situatie en steunen wij Pieter-Jan om op deze wijze aan zijn zeil-carrière buiten de Olympische Spelen te werken.”
Echter, mocht Postma daadwerkelijk geselecteerd worden en de volledige Volvo Ocean Race tot eind juni 2015 meevaren, dan zal het Watersportverbond de ondersteuning, in ieder geval tot die tijd moeten staken. In de zomer van 2015 zal het Watersportverbond opnieuw beoordelen of de, nu hoog-gestelde ambities in de Finn klasse richting Rio 2016, nog realistisch zijn.
Ainslie vervolgt: “Hierover speculeren is lastig. Pieter-Jan zal zich dan in 2015 weer opnieuw moeten bewijzen voor een plek in de Delta Lloyd Kernploeg. De doelstelling van het Watersportverbond, ‘Beter dan London 2012’, komt in onze ogen niet in gevaar.”
Postma doet dit jaar in zijn Finn in elk geval mee aan de Delta Lloyd Regatta in Medemblik en het ISAF Wereldkampioenschap in Santander. Tijdens het ISAF WK in september gaat het olympische kwalificatietraject van start in de zeilsport.
Meer informatie www.watersportverbond.nl en www.teamsailingholland.com

Laat een bericht achter

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Flessenpost

Je wekelijkse watersport update

X