windverwachting

Onderzoek nieuwe wachtplaatsen voor zeilschepen rond Drechtsteden in staande mastroute

Rotterdam – Rijkswaterstaat regio West-Nederland Zuid heeft Oranjewoud gevraagd om onderzoek te doen naar de nut en noodzaak van wachtplaatsen voor zeilschepen in de Drechtsteden, een belangrijke schakel in de Staande Mastroute.

Aanleiding is de verwachte toename van de behoefte aan wachtplaatsen bij de bruggen en sluizen. Daarnaast heeft RWS goede ervaringen met tijdelijke wachtplaatsen opgedaan tijdens groot onderhoud aan een van de bruggen in 2010. Daar leverden tijdelijke wachtvoorzieningen, in de vorm van drijvende steigers toen positieve ervaringen op bij gebruiker en beheerder.

In de Drechtsteden liggen zes grote bruggen die een belangrijke schakel vormen in de Staande Mastroute en de Merwedecorridor: de Alblasserdamsebrug, de Merwedebrug (A27) bij Gorinchem, de Merwedebrug (N3) bij Papendrecht, de verkeer- en spoorbrug bij Dordrecht, de Baanhoekspoorbrug en de Algerabrug. De Staande Mastroute is de route waarlangs zeiljachten “binnendoor” kunnen varen van Zeeland naar Noord-Nederland en vice versa. (Nederland CorporateNews)

 

Laat een bericht achter

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Flessenpost

Je wekelijkse watersport update

X