windverwachting

Ongeluk gekapseisd zeiljacht Capella uit Breskens heeft drie levens geëist, wrak is geborgen, afgebroken kiel de oorzaak


video: VTM

Oostende – Het zeiljacht Capella uit Breskens dat gisteren tijdens een zeilrace voor de kust van België omsloeg, is geborgen. Het wrak ligt voor onderzoek op een kade in de Belgische havenstad Oostende. Het zoeken naar het derde slachtoffer is gisteravond bij zonsondergang gestaakt. Volgens het Belgische Maritiem Reddings- en Coördinatiecentrum zijn er geen nieuwe aanwijzingen, die verder zoeken op zondag rechtvaardigen.

Het Nederlandse zeiljacht is mogelijk in de problemen gekomen omdat de kiel was afgebroken. Dat hebben de drie geredde opvarenden verklaard, zo meldt het parket vandaag aan het Belgische VTM Nieuws.

Het zeilongeluk eiste drie levens, waaronder dat van de eigenaar van het zeiljacht: de 79-jarige zeilfanaat en jachtenbouwer Frans Maas uit Breskens. Zijn stoffelijk overschot werd gisteren geborgen, net als dat van een 70-jarige man, eveneens uit Breskens. Het lichaam van de derde dode, een 18-jarige Zeeuw, is nog vermist.

Twee Zeeuwse opvarenden, van 17 en 53 jaar, en een 37-jarige Belg werden gered. Zij waren op de romp van het gekapseisde schip geklommen en werden ontdekt door een baggerschip dat toevallig in de buurt was. Ze zijn met onderkoelingsverschijnselen naar een ziekenhuis in Brugge gebracht. (Omroep Zeeland, VTM)

Laat een bericht achter

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Flessenpost

Je wekelijkse watersport update

Email Marketing by E-goi
X