Online veiling unieke schottelboot en voormalige politieboot RP43 bij bootveiling.com

PERSBERICHT
Naarden, Amsterdam – Bootveiling.com zal namens Waternet, in navolging van de weesbootjes die vier maal per jaar worden geveild een voormalige politieboot RP 43 veilen. De politieboot heeft een lange historie volgens de site Rijkspolitie.org

Foto’s: bootveiling.com

Bootveiling.com heeft opdracht gekregen om de boot te verkopen middels een veiling, zodat er een transparant verkoopproces is. De boot ligt in het water in de Bewaarhaven te Amsterdam opgeslagen.
BOOT ex RP 43
Bouwjaar: 1956
Type boot: Schottelvaartuig
Bootnummer: 1956 RP43_2
Standplaatsen :
1956: Sneek
1978: Lemmer
1980: Reserveschip Leeuwarden
1981: Afgevoerd bij de Politie
De historie sinds 1981 is onbekend
Het is een boot met historie die het nodige onderhoud verdient. Veilingmeester Bolweg “We verwachten dat naast opkopers voor het oude ijzer ook partijen geïnteresseerd zijn die de boot weer trachten vaarbaar te maken. We verkopen regelmatig boten die in een zeer slechte toestand verkeren maar waar toch weer liefhebbers voor zijn met gevoel voor nostalgie. Zeker deze voormalige politieboot met zijn mooie lijn verdient het om opgeknapt te worden. Als je de foto’s vergelijkt tussen nu en wanneer het operationeel was, kun je zien dat het weer een statig schip kan worden.
Naast deze boot worden er ook 16 grachtenbootjes verkocht waarmee je direct deze zomer lekker kan varen.
Bootveiling.com adviseert iedereen die geïnteresseerd is om boot te kopen deze op zaterdag 13 juli te bezichtigen. De veiling is voetstoots en in de staat waarin de boot zich bevindt. De koper zal zelf moeten zorgen voor het ophalen na gunning. Registratie op de website van Bootveiling.com is gratis en iedereen kan meebieden.
Kijken is mogelijk aanstaande zaterdag 13 juli 2019 van 9.00-11.00 uur
De veiling sluit op maandagavond 15 Juli 2019 vanaf 20.00 uur
Ophalen is op zaterdag 20 juli 2019 tussen 9.00-11.00 uur
Bootveiling.com wil op deze positieve wijze bijdragen aan een duurzaam beheer van de vaarwegen. Door een veiling te organiseren krijgen boten opnieuw een kans om in de vaart te worden genomen.
Meer informatie op www.bootveiling.com

Flessenpost

Je wekelijkse watersport update

X