Ook 'coaches van het jaar 2016' genomineerd dankzij olympische verdiensten

PERSBERICHT
Amsterdam, Nieuwegein – ‘Gouden coaches’ Jaap Zielhuis en Aaron McIntosh zijn in de race om de titel ‘Coach van het Jaar 2016’. De uiteindelijke winnaar van deze publieksprijs wordt tijdens het Zeiler van het Jaar Gala door de aanwezigen bepaald. Naast de Coach van het Jaar wordt ook de Mediaprijs uitgereikt voor het meest memorabele mediamoment in de zeilsport van het jaar 2016. Genomineerd hiervoor zijn zeilfotograaf Thom Touw en NOS-verslaggever Ayolt Kloosterboer. Ook op hen kan donderdag 17 november tijdens het Zeiler van het Jaar Gala volop worden gestemd.
Coach van het Jaar 2016
De genomineerden voor Coach van het Jaar 2016 zijn de ‘gouden coaches’ Jaap Zielhuis (Laser Radial) en Aaron McIntosh (RS:X Men).
Zielhuis behaalde samen met olympisch kampioen in de Laser Radial-klasse Marit Bouwmeester, grote successen. Samen hadden ze als doelstelling niets aan het toeval over te laten. Na goud op het WK (2014), zilver op het WK (2015), en goud op het Europees kampioenschap (2016), pakte Bouwmeester onder leiding van Zielhuis in Rio de Janeiro het felbegeerde olympische goud. Bouwmeester: “Jaap laat zich niet leiden door emoties en is ontzettend toegewijd. Hij geeft me de ruimte om een volwassen, zelfstandige atleet te zijn”.
McIntosh is de tweede genomineerde voor Coach van het Jaar 2016. Iemand twee keer naar olympisch goud begeleiden: McIntosh deed het samen met Dorian van Rijsselberge met overmacht en eigen visie. Daarnaast weet hij windsurftalent Kiran Badloe, trainingspartner van Van Rijsselberge, in korte tijd in de top 3 van de wereld te plaatsen. Van Rijsselberge: “Ik zoek iets in een coach wat je niet gauw vindt. Met Aaron deel ik lief en leed, we praten over álles. Ik moet het als sporter zelf doen, maar weet zeker dat het goud zonder Aaron niet was gelukt. Ik heb me door hem niet alleen als windsurfer ontwikkeld, ook als mens. Hij kijkt naar alles op een eigen manier, maar pakt me ook aan als dat nodig is.”
Mediaprijs 2016
De genomineerden voor Mediaprijs 2016 zijn Ayolt Kloosterboer (NOS Studio Sport) en Thom Touw (fotograaf).
“Gas Bouwmeester, gas! Waar is ze, waar blijft ze?!” Het memorabele verslag over de gouden race van Marit Bouwmeester zet zeilend Nederland en menig sportliefhebber op het puntje van hun stoel. NOS-verslaggever Ayolt Kloosterboer neemt je mee in de emotie en weet de spanning over te brengen. Daarnaast zet hij zich in voor de promotie van de zeilsport en maakt hij verschillende documentaires en verslagen, waaronder ‘Marit in het krachthonk’.
Thom Touw is een fotograaf met een voorliefde voor de watersport. Hij combineert zijn twee passies en is gespecialiseerd in persfotografie en evenementenfotografie met een primaire focus op de olympische zeilsport. Zo was hij afgelopen zomer bij de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. Hier legde hij de historische beelden vast van de ontmoeting tussen Dorian van Rijsselberge en de koninklijke familie, waar Dorian de felicitaties in ontvangst nam van koning Willem-Alexander, koningin Maxima en Amalia, Alexia en Ariane.
Op de avond van het gala kan er nog gestemd worden op genomineerden voor Coach van het Jaar 2016 en Mediaprijs 2016. Winnaars van deze publieksprijzen worden tijdens het Zeiler van het Jaar Gala door de aanwezigen bepaald.
Genomineerden Conny van Rietschoten en Flyer trofee
Voor de Conny van Rietschoten trofee zijn Marit Bouwmeester en Dorian van Rijsselberge genomineerd. De strijd om de Flyer trofee (talent van het jaar) gaat tussen Emma Savelon (wereldkampioen Laser 4.7) en Bart Lambriex & Philip Meijer (junior wereldkampioen 49erFX).
Waar en wanneer:
Het Zeiler van het Jaar Gala vindt plaats op donderdag 17 november in de Passenger Terminal Amsterdam (Piet Heinkade 27, 1019 BR Amsterdam). Aanvang vanaf 19.15 uur.
Meer informatie www.zeilervanhetjaar.nl.

Flessenpost

Je wekelijkse watersport update

X