Informatie voor de watersporter

Ook zeilster Annemieke Bes doet mee aan selectie voor Zweedse vrouwenboot Team SCA in volgende Volvo Ocean Race

Leidschendam – Ook drievoudig olympisch zeilster Annemieke Bes neemt deel aan de selectie voor de vrouwenbemanning van Team SCA. Landgenoten Carolijn Brouwer en Klaartje Zuiderbaan gingen haar in februari voor in de eerste selectieronde. Bes zal later deze week in Puerto Calero, Lanzorote arriveren voor de derde ronde van tien dagen.

Tamara Echegoyen (ESP), Natalia Via-Dufresne (ESP) en Anna-Lena Elled (SWE) zijn eveneens van de partij. Daarmee komt het totaal op zeventien vrouwen, die het Team SCA trainingsprogramma hebben doorlopen. Dat bevatte tests op het gebied van zeilen, fysieke en medische gesteldheid.

Bes deed driemaal mee aan de Olympische Spelen. In 2004 eindigde zij in de Yngling op de vierde plek. Vier jaar later won zij zilver in dezelfde klasse. Afgelopen zomer verloor de Noord-Hollandse zeilster de kwartfinale van het olympische matchracen in Weymouth.

Team SCA coach Brad Jackson laat weten dat de eerste bemanningsleden in de nabije toekomst bekend zullen worden. Hij benadrukt daarbij dat de zoektocht naar potentiële kandidaten gewoon doorgaat. De voltallige bemanning wordt later dit jaar aangekondigd. (SCA, SCA, The Volvo Ocean Race)

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht