Informatie voor de watersporter

Opblaasbare zeilboot Tiwal 3 vaart als elke andere tweepersoons dinghy en past zo in de kofferbak van de auto of bakskist van grotere boot

PERSBERICHT
Irnsum‎ (Friesland) – De innovatieve opblaas-zeilboot Tiwal 3 is de ideale bagage voor iedere zeilfanaat deze zomer. Niet-opgeblazen zit de boot opgeborgen in twee tassen en past in de kofferbak van de auto, camper of iedere grotere boot. Het is gemakkelijk te vervoeren door zijn lichte gewicht van totaal 50kg. Een Tiwal maakt zeilen voor iedereen toegankelijk en is te zeilen op de meren en de oevers van de zee.

foto’s: Tiwal
Er zijn inmiddels al ruim 850 tiwal eigenaren die u voor gingen. Pure zeilsport waarbij de specialisten de kick zullen ervaren van de combinatie water, wind en de kracht van het gaffeltuig. Een oerdegelijk ontwerp met de perfecte gekozen materialen zoals het aluminium framewerk, UV bestendig materiaal en de carbon mast. Een super snel hydrodynamisch ontworpen zeilboot door zijn v-vorm bodem dat exclusief zeil maar 25kg weegt en bestaat uit twee luchtcompartimenten.
Een zeilboot in 2 tassen
Opgeborgen in twee tassen kan de opblaasbare rubberboot Tiwal 3 worden meegenomen in de kofferbak van een auto, camper of grotere boot. Door de romp van de boot op te pompen en vervolgens de hardware van de zeilboot te monteren is de Tiwal binnen 20 minuten klaar om te zeilen. Het is zelfs mogelijk om met twee personen te zeilen en ook kinderen kunnen met gemak overweg met deze snelle en lichtgewicht zeilboot. Zoals ‘Bear Grylls’ (bekend van Discovery Channel) eerder enthousiast zei na de Tiwal getest te hebben ‘een hele ervaring met minimaal gedoe, minimale tuigage en maximaal plezier’.
Tas 1, opblaas boot: 150x40x35cm, 26kg.
Tas 2, zeil, mast en losse delen: 150x40x35cm, 28kg.
De Tiwal 3 met 5m² zeil is geschikt voor een windsnelheid van 4 tot 16 knopen (5 tot 28 km/u).
De Tiwal 3 met 7m² zeil is geschikt voor een windsnelheid van 4 tot 10 knopen (5 tot 19 km/u).
Accessoires
Voor de Tiwal zijn er diverse accessoires verkrijgbaar zoals een afdekhoezen, touwen, spanners, zeilen, strandkarren etc. Een compleet overzicht is te vinden op de website van Tiwal en de website van de Nederlandse dealer Melior Yachts in Jirnsum (Friesland).
Tiwal cup
Ieder jaar organiseert Tiwal zijn eigen TIWAL CUP. Dit jaar wordt de Tiwal Cup 2018 weer gehouden in de Golf van Morbihan in Frankrijk op 26 mei 2018. Hier strijden jong en oud om de prijzen met vele Tiwal zeilboten. Hierover is meer te vinden op de Tiwal website. Een impressie van voorgaande jaren is terug te kijken op youtube.
Melior Yachts is officieel TIWAL dealer. De vaste prijzen zijn gemakkelijk en doorzichtig. Zo zeil je al een complete Tiwal met 5m² zeil voor €5490 en een Tiwal met 7m² zeil voor € 5790.
Meer informatie www.melioryachts.com of direct www.tiwalmarine.nl en www.tiwal.com

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht