Informatie voor de watersporter
Ontspannen aan boord van de Vriendentrouw

Paasweekend uitwaaien op IJsselmeer en Waddenzee (7-10 april 2023)

In het komende paasweekend zeilt schipper Ini met de klipper Vriendentrouw (1907) vier dagen op het IJsselmeer en de Waddenzee. 

Route

Op het water zijn de omstandigheden elke dag weer anders. Dan waait het uit het Zuidwesten, dan komt de wind weer uit het Noorden. Dat maakt een vakantie op het water juist zo leuk, dat onvoorspelbare. 

Het paasweekend begint in Stavoren, midden in het vaargebied en bereikbaar met de trein die pal naast de haven stopt. Afhankelijk van de omstandigheden en in overleg met de gasten wordt een route uitgestippeld. Ini gaat het liefst ook het Wad op. Een uniek vaargebied waar de klipper Vriendentrouw uitstekend uit de voeten kan. 

Het schip

De Vriendentrouw is een eenmast-klipper die vanaf de tewaterlating in 1907 tot maar liefst 1981 dienst heeft gedaan als vrachtschip. Eerst zeilend, later op de motor. Na haar tijd als vrachtschip werd de Vriendentrouw omgebouwd tot zeilklipper om tochten te maken met groepen. In 2010 is het schip geheel aangepast aan de nieuwste eisen van de Scheepvaart Inspectie. 

Veel ruimte

Vriendentrouw heeft ruimte voor 22 personen. In het paasweekend is er plaats voor 11 gasten. Iedereen heeft een tweepersoonshut ter beschikking. De vierpersoons hutten zijn voor tweetallen. Lekker ruim dus!

Schipper Ini

Schipper Ini

Ini Golbach is freelance kapitein op zeilschepen wereldwijd. Ini: “Ik huur schepen in om mijn eigen reizen te organiseren voor ieder, die wil zeilen, nieuwe kusten wil ontdekken en van de natuur wil genieten. Van jong tot oud, mannen, vrouwen, families, gezinnen, vrienden, verenigingen.”

Reisdetails

De prijs van 495 euro is inclusief eten en drinken. Voor alcoholische dranken en frisdranken moet wel worden betaald. Vrijdagavond de 7e om 20 uur aan boord en maandagmiddag de 10e om 17 uur van boord. Zeilervaring is niet nodig.

Meer informatie: 

www.zeilenmetini.nl

of kijk op:

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht