windverwachting

Pedro Boat Kft in Hongarije lanceert extreem ruim stalen motorjacht SpatioNavis '40

PERSBERICHT
spationavis_111214Tázlár (Hongarije) – Pedro Boat Kft. in Tázlár Hongarije presenteert met trots de SPATIO NAVIS 40’. Dit motorjacht is ontworpen in nauwe samenwerking met Steven ter Horst (Navyk Engineering) en Yachtcharter Schulz uit Waren (Dld). De modelnaam betekent vrij vertaald uit het Latijn ’ruimteschip’. En dat is het! Met een breedte van 4.30 meter op een lengte van 12 meter zetten we een nieuwe trend: enorm veel binnenruimte en een grote aanvangstabiliteit. Daarbij komt dan nog de stoere vorm met een kabelaring rondom en een „Doerak” steven die extra ruimte geeft in het voorschip.
Het hele jacht is met 3D ontwerpprogramma’s ontwikkeld. De staalplaten en het interieur worden met CNC machines uitgesneden en het interieur wordt grotendeels naast het jacht gebouwd en daarna prefab geplaatst. Dit alles draagt bij aan de hoge bouwkwaliteit.
In het voorschip is een volwaardige gastenhut met een aparte douche cabine en een apart toilet aanwezig. Pedro Boat Kft. heeft er voor gekozen om de luxe en het comfort voorin gelijk te laten zijn aan de eigenaarshut achterin. De natte cellen bestaan uit één geheel en zijn afgewerkt met tweecomponentenlak, zonder dat er ergens naden aanwezig zijn. Pedro Boat Kft. zet hiermee een praktische trend die zelfs in de polyesterbouw niet gerealiseerd kan worden.
Op het achterdek bevindt zich een ruime zitbank en nog een extra Todd zitbank achter het stuurwiel. Het schuifluik schuift onder het salondak zodat de vorm van de opbouw niet wordt verstoord door een uitstulping er bovenop.
De vuilwatertank heeft een grote capaciteit van 400 liter. Mocht deze toch vol raken dan zijn er diverse beveiligingen ingebouwd. En zo zijn alle technische systemen zorgvuldig uitgedacht. Een betrouwbare en zuinige IVECO dieselmotor zorgt voor de voortstuwing.
Om betalingen van de klant geen risico te laten lopen koopt Pedro Boat Kft. de benodigde materialen eerst zelf in en rekent die pas daarna inclusief betalingsbewijs aan de klant door. Pedro Boat Kft. kan dit omdat het een financieel gezond bedrijf is zonder hypotheken of schulden. Sinds 1996 heeft het bedrijf al 260 complete zeil- en motorjachten afgeleverd, allemaal in eigen beheer gebouwd onder ons Nederlandse dak in Hongarije. Of het nu gaat om gritstralen of het maken van een cabriokap en stoffering, alles gebeurt op de werf. En mocht er een keer iets kapot gaan, bijvoorbeeld een drinkwaterpomp, dan zorgen we er uiteraard voor dat de dichtsbijzijnde leverancier direct een nieuwe toestuurt, en pas daarna gaan we kijken wat het probleem was.
Jachtbouw is nog steeds grotendeels handwerk, vandaar dat besparing van tienduizenden euro’s op het arbeidsloon haalbaar is.
Specifications Spatio Navis 40’
Lengte o.a. 11.98 m
Breedte o.a. 4.30 m
Diepgang 1.05 m
Minimum doorvaarthoogte 2.45 m
Waterverplaatsing 14 m3 (14.000 kg)
Motor: Iveco N45 M10.02 4-cil. 100 pk
Brandstoftank 300 l
Watertank 500 l
Vuilwatertank 400 l
Meer weten? Neem contact op met Jan van der Weide, al 40 jaar jachtbouwer en sinds 1992 in Hongarije. IP Telefoon in NL: 085-4894446 E-mail: jan@pedroboat.eu Website: www.pedroboat.eu en www.centreboard.eu Skype: jvanderw47 en Yachtcharter Schulz

Flessenpost

Je wekelijkse watersport update

X