Pieter Heerema vanwege verwachte storm niet zeker van aankomst op maandag

Les Sables d’Olonne – Terwijl Conrad Colman in de Vendée Globe onder noodtuig nu dankzij een gunstige wind nog maar zo’n 150 mijl heeft te gaan tot de finish – hij wordt er in de nacht van vrijdag op zaterdag verwacht – lijken de laatste loodjes voor Pieter Heerema zwaar te gaan wegen.

De Nieuw-Zeelander Colman maakt nog snelheden tot 7 knopen onder geïmproviseerd noodtuig. Aankomst in de avond of nacht van vrijdag op zaterdag …

Op dit moment vaart Heerema met zijn boot No Way Back ruim 130 mijl noordelijk van de Azoren. Maar de windverwachting voor de Golf van Biskaje ziet er voor het begin van volgende week slecht uit. Twee depressies zullen er voor harde wind gaan zorgen (ook binnenlopen in Les Sables kan dan te risicovol zijn), en een windvenster met rustiger omstandigheden zal van korte duur zijn.

De komende 24 uur zal Heerema een belangrijke beslissing moeten nemen: de gok tussen de twee depressies door te glippen of op open zee te wachten tot het eind van de week en de depressies voor te laten gaan. Een lastig dilemma voor de zeiler die met zo min mogelijk risico’s rond de wereld is gevaren, maar tegelijk er nu erg naar uit zal zien zijn lange tocht te kunnen beëindigen.

Afhankelijk van zijn keus zal Heerema óf toch maandag 27 februari, óf 3 of 4 maart in Les Sables terugkeren. (Nauticlink, Vendée Globe nieuwslive posities, Pieter Heerema – No Way Back)

1 Bericht

 • Lex Kraaijeveld

  6 jaren geleden / 23 februari 2017 om 21:01 uur

  Hoi pieter, ik spreek hierbij mijn waardering uit voor jou.
  Als 62 jarige zeiler vind ik het geweldig wat je heb gepresteerd.
  Ik vaar nog wel eens een wedstrijd en meestal met het motto, meedoen is belangrijker dan winnen. Mijn ( en mijn vrouw) zee ervaring loop van de solent tot de duitse wadden. Als je terug ben in Nederland zou ik graag bij je aan boord komen kijken.
  We wensen je een goede en behouden finisch en een fijne thuiskomt.

  Gr. Zs MarLeMar Lex Mary Kraaijeveld

Berichtensectie gesloten.

Flessenpost

Je wekelijkse watersport update

X