123 stickers

Poging ‘wereldrecord elektrische botenparade’ op 14 juli in Friesland in kader Elfvaarwegentocht

SNEEK – Op 14 juli wordt in Friesland een poging ondernomen een eerste wereldrecord ‘grootste elektrische botenparade’ van wal te krijgen.

De botenparade is onderdeel van de Elfwegentocht Parade, een 13 kilometer lange bonte optocht van fossielvrije voertuigen op de weg en in het water. De organisatie nodigt alle elektrische boten in Nederland en omstreken uit om mee te doen met het wereldrecord op 14 juli of met de 3 daagse Elfvaarwegentocht van 12-14 juli.

Friesland heeft in juli een primeur: het is de eerste keer ter wereld dat er een record wordt neergezet voor ‘grootste elektrische botenparade’. In mei hoort de Elfwegentocht organisatie van Guinness Book of Records welk aantal gehaald moet worden om een officieel wereldrecord te behalen. De organisatie hoopt op een gigantische grote parade met niet alleen elektrische boten, maar ook zeilboten, zonneboten, roeiboten, kano’s, suppers en vlotten. Alle vaartuigen zijn welkom zolang ze maar fossielvrij voortbewegen. Zo creëren we maximale aandacht voor duurzaam reizen op het water. (Sneeker Nieuwsblad, Aanmelden recordpoging).

Laat een bericht achter

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Flessenpost

Je wekelijkse watersport update

X