Informatie voor de watersporter

Portugees tallship Santa Maria Manuela en Franse La Boudeuse ook naar Vlissingen en meevaren is ook mogelijk

PERSBERICHT
tallships_vlissingenVlissingen – Met het vastleggen van de Portugese Santa Maria Manuela en de Franse La Boudeuse is de organisatie van Sail de Ruyter erin geslaagd om de vloot van grote tallships compleet te maken. Deze twee schepen zijn in Vlissingen eind van deze maand, met de reeds gecontracteerde Russische giganten Kruzenshtern (114 meter) en MIR (109 meter), de absolute trekpleisters voor de liefhebber van tallships.
Met de komst van de twee schepen overschrijdt de organisatie ook de ambitieuze grens om 150 schepen naar Vlissingen te krijgen met Sail de Ruyter 2013. Van donderdag 22 augustus t/m zondag 25 augustus zullen er naast de grote tallships ook zo’n 150 kleinere tallships, schepen uit het maritieme erfgoed en (moderne) schepen van onder andere de Koninklijke Marine vrij en gratis te bekijken zijn in de havens van Vlissingen.
.
Santa Maria Manuela
Het Sail Training schip Santa Maria Manuela is een traditioneel schip dat in 1937 ten water gelaten is in de rivier de Tagus (Lissabon). Vanaf 2007 werd de Santa Maria Manuela gerestaureerd, waarna het in 2010 weer in de vaart kon worden genomen. Het schip is een viermast gaffelschoener, meet 68.20 meter, is een kleine tien meter breed en heeft een diepgang van 4,5 meter.
La Boudeuse
La Boudeuse is een driemastschoener die in 1916 in ons land werd gebouwd. Het schip vaart onder Franse vlag en heeft Fecamp als thuishaven. Het schip meet 46 meter, is zeven meter breed en heeft een diepgang van 2,7 meter.
Unieke tallship-reizen
Door samenwerking van de organiserende stichting met Sailing Adventrue Tours en het Nautisch Evenementen Bureau is het oa. door de komst van de Santa Maria Manuela, mogelijk om een unieke zeereis met een tallship mee te maken. U kunt met dit schip de tocht Brest-Vlissingen of Vlissingen-Brest maken voor of na Sail de Ruyter 2013.
Ook bestaat de mogelijkheid om met één van de deelnemende schepen aan Sail de Ruyter 2013 na het evenement, een zeiltocht naar Greenwich/Londen mee te maken.
Meer informatie: www.sailvlissingen2013.nl/tallshipreizen

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht