windverwachting

Portugese startup van Nederlandse zusjes biedt alle mogelijke toeristische zee- en boot-activiteiten in Portugal

PERSBERICHT
seabookingsLissabon (Portugal) – Eenmaal geëmigreerd naar de Algarve, werden de zusjes Irik al gouw verliefd op de zee en wisten dat ze hier later iets mee zouden doen. SeaBookings.com is een Portugese startup opgezet door deze twee meiden uit Utrecht. Op SeaBookings.com kan je de beste watersport- en bootactiviteiten in Portugal makkelijk ontdekken, vergelijken en boeken.
Femke was 8 en Bo 10 toen hun ouders het grijze Bilthoven (bij Utrecht) inruilde voor het zonnige Lagos, in het zuiden van Portugal. Al snel waren de meiden zeer tevreden met de emigratie, toen ze verliefd werden op de Atlantische Oceaan tijdens de zeil- en surflessen waar ze op vroege leeftijd mee begonnen.
Tijdens de 3-maanden lange zomervakanties in Portugal hebben de meiden 5 seizoenen lang tickets verkocht voor één van de vele boot tour operators in Lagos. Dit was hun eerste contact met wat nu de klanten zijn van SeaBookings – tour operators en toeristen. Met deze ervaring was het voor de zusjes Irik duidelijk dat het verkopen van de tickets voor watersport- en bootactiviteiten beter kon. Het idee achter SeaBookings was geboren.
Het idee is simpel. Aan de ene kant helpen de zussen de kleine tour operators, zoals bijvoorbeeld een Portugese visser die af en toe toeristen meeneemt voor een vis tour, online vindbaar te worden en hun activiteiten via het internet te kunnen verkopen. Aan de andere kant kan de toerist nu beter zijn vakantie plannen, door alle informatie over zee-activiteiten op één platform makkelijk te kunnen vergelijken en boeken.
Na het afstuderen in Lissabon wist Femke (nu 25 jaar oud) het zeker. Ze zou voor haar zelf beginnen, net als haar ouders altijd hebben gedaan. Bo wilde, na ook te hebben gestudeerd aan de universiteit in Lissabon, weer proeven hoe het leven in Nederland was en besloot hier voor haar Master heen te verhuizen. Wat voor mooie tijd het ook was, ze wist dat ze haar leven in Portugal wilde opzetten.
Nu zijn Bo en Femke dag en nacht bezig met het verbeteren en groeien van Seabookings. In Februari 2014, toen SeaBookings live ging, werkten ze met maar vijf tour operators. Vandaag de dag kan je al meer dan 150 verschillende zee-activiteiten op SeaBookings vinden, van de populaire boot tours naar de grotten en dolfijnen rond Lagos tot stand-up paddle boarden in Cascais. Al veel toeristen hebben onvergetelijke ervaringen op de Portugese zee via SeaBookings geboekt, waaronder veel Nederlanders die verbaasd reageren als de telefoon in het Nederlands wordt opgenomen voor een vraagje.
Nu de website mobile-friendly is heeft Femke haar doel om “watersport- en bootactiviteiten makkelijk te kunnen boeken vanaf waar dan ook, wanneer dan ook” bereikt. Bo laat weten dat ze met Portugal geen genoegen neemt: “Portugal is een mooie start maar de hele wereld ligt aan onze voeten, binnenkort kan je watersport- en bootactiviteiten in de meest toeristische strand gebieden van de wereld op SeaBookings vinden”.
Voor het seizoen van 2016 verwachten de SeaBookings zussen dat de “Cave & Dolphin Tour” van Albufeira een hit wordt aangezien het een soort twee-in-één is: al varend genieten van de bijzondere rotsformaties van de kust van de Algarve en het avontuur van het zoeken naar wilde dolfijnen in het midden van de Atlantische Oceaan.
Meer informatie www.seabookings.com

Laat een bericht achter

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Flessenpost

Je wekelijkse watersport update

X