123 stickers

RAI Amsterdam koopt aandeel van 50 procent in Noord-Amerikaanse IBEX-beurs voor jachtbouwers

PERSBERICHT
Amsterdam – RAI Amsterdam koopt een aandeel van 50% in de Amerikaanse IBEX jachtbouwbeurs en wordt daarmee mede-eigenaar van het evenement, samen met National Marine Manufacturers Association (NMMA). Tijdens het Industry Breakfast bij de International BoatBuilders’ Exhibition & Conference (IBEX) die deze week plaatsvindt in Tampa, Florida, heeft RAI Amsterdam, eigenaar en organisator van METSTRADE (Marine Equipment Trade Show) aangekondigd een aandeel van 50% in IBEX te hebben gekocht van het Professional BoatBuilder magazine. Vanaf 7 oktober 2016 gaat RAI Amsterdam samenwerken met de NMMA bij de organisatie van toekomstige IBEX evenementen. IBEX en de METSTRADE Show zullen hun eigen unieke focus en identiteit behouden en tegelijkertijd zal IBEX door METSTRADE worden ondersteund bij het zorgen voor internationale groei op het gebied van beurzen en sponsorschappen van bedrijven die de Noord-Amerikaanse scheepsbouwindustrie willen bereiken.
“Door samenwerking met Professional BoatBuilder hebben wij bereikt dat IBEX is uitgegroeid tot de beste maritieme vakbeurs van Noord-Amerika. Ons nieuwe partnerschap met RAI geeft ons de kans om verder te bouwen op dit fundament en de beste maritieme vakbeurs ter wereld neer te zetten,” zei Thom Dammrich, directeur van NMMA. “De RAI brengt een schat aan ervaring op het gebied van evenementen mee, waarmee wij onze internationale activiteiten naar een hoger plan kunnen tillen en onze leden kunnen blijven helpen met het uitbreiden van hun handelsactiviteiten over de hele wereld.”
“Wij verheugen ons op het partnerschap met de NMMA en het samenbrengen van nog meer industriebronnen voor de pleziervaart en professionals over de hele wereld. Als nieuwe mede-eigenaars van IBEX zullen wij samen toewerken naar een internationale vertegenwoordiging van maritieme fabrikanten en technologieën bij IBEX, en Europese ondernemingen meer toegang bieden tot professionals uit de VS,” zei Ids Boersma, algemeen directeur van RAI Amsterdam. “Samen zijn IBEX en de METSTRADE Show nog beter in staat om te garanderen dat de nieuwste industriële ontwikkelingen, trainingen en producten van over de hele wereld worden aangeboden aan de professionals die de afzonderlijke evenementen bezoeken.”
“Wij zijn enthousiast over deze volgende stap voor IBEX en over de samenwerking met RAI Amsterdam, een professionele en bijzonder bekwame beursmanagementonderneming. Hun expertise zal ons helpen bij het bedienen van de wereldwijde maritieme markt,” zei Anne Dunbar, beursdirecteur van de IBEX.“Gedurende de afgelopen maanden hebben wij nauw samengewerkt met het IBEX-team en we zijn enthousiast over de fantastische samenwerking en het teamwork dat wij hebben gezien tijdens deze overgangsfase. Samen met Rens Jan van Vliet, die binnen het IBEX team zal starten als Global sales en marketing manager, zal ons team alles in het werk stellen om de internationale maritieme industrie zo goed mogelijk te bedienen,” voegde Irene Dros, METSTRADE maritiem domeinmanager, hieraan toe.
“Wij als Professional BoatBuilder magazine, het bedrijf dat IBEX heeft opgericht, hebben ons aandeel in IBEX verkocht aan de RAI. Ons respect voor de RAI dateert al van lang geleden en wij hebben er alle vertrouwen in dat zij het uitstekende niveau van de beurs dat wij vanaf 1991 bereikt hebben, in stand zullen houden,” zei Jim Miller, uitgever en algemeen manager van het Professional BoatBuilder magazine. “Ons hele team is bijzonder trots op de positieve invloed die wij op de scheepsbouw en -reparatie industrie hebben gehad door het lanceren van IBEX, 26 jaar geleden. Ons doel is altijd geweest om essentiële technische informatie en updates te leveren die internationale professionals nodig hebben voor de opmars van hun onderneming en onze industrie. IBEX is een belangrijke jaarlijkse bron van nieuwe productinformatie en expertseminars en wij kijken ernaar uit om IBEX na overname door de RAI te blijven ondersteunen als partner in technische opleidingen en als exposant.
Over de International BoatBuilders’ Exhibition & Conference (IBEX)
IBEX, ‘Where Better Boats Begin’ (www.ibexshow.com), is de grootste vakbeurs van Noord-Amerika voor de maritieme industrie. Vanaf 7 oktober 2016 is RAI Amsterdam (www.rai.nl) eigenaar en organisator van IBEX, samen met de National Marine Manufacturers Association (www.nmma.org). IBEX, die momenteel eigendom is van en geproduceerd wordt door het Professional BoatBuilder magazine (www.proboat.com) en de NMMA, vindt plaats van 4 tot 6 oktober 2016 in het Tampa Convention Center te Tampa, Florida. Het driedaagse evenement brengt 556 exposerende ondernemingen samen, waarvan er 110 nieuw zijn op de beurs, met 7000 professionals uit de scheepvaartindustrie. De nieuwste producten en diensten zijn te zien op de beursvloer, die bijna 11.000 m² beslaat, met presentaties zowel in als op het water.
De National Marine Manufacturers Association is de toonaangevende brancheorganisatie voor de Noord-Amerikaanse pleziervaartindustrie. De bedrijven die lid zijn van de NMMA produceren meer dan 80% van de boten, motoren, trailers, scheepvaartaccessoires en uitrustingen die door miljoenen schippers in Noord-Amerika gebruikt worden. De vereniging helpt zijn leden en hun verkoop- en servicenetwerken door het verbeteren van het zakelijke milieu voor de pleziervaart en door het bieden van binnenlandse en internationale verkoop- en marketingkansen, het beperken van onnodige overheidsvoorschriften, het terugdringen van de zakelijke kosten en het stimuleren van deelname in de scheepvaart. Als grootste producent van scheepvaart- en sportbeurzen in de VS brengt de NMMA het hele jaar door de pleziervaartindustrie in contact met de scheepvaartconsument. Ga voor meer informatie naarwww.nmma.org.
RAI Amsterdam is een internationaal beurs- en conventiecentrum dat evenementen organiseert in Nederland en in het buitenland, en het RAI Amsterdam Convention Centre in het zakendistrict Zuidas te Amsterdam leidt. RAI verwelkomt jaarlijks rond 1,5 miljoen bezoekers bij ongeveer 500 evenementen, zoals beurzen, conventies en bedrijfs- of andere evenementen. Het bedrijf levert tevens evenementgerelateerde diensten aan organisatoren, exposanten en bezoekers. Ga voor meer informatie naarwww.rai.nl.
RAI Amsterdam is eigenaar en organisator van METSTRADE Show, in samenwerking met de ICOMIA (International Council of Marine Industry Associations). ‘s Werelds grootste vakbeurs voor uitrustingen, materialen en systemen voor de internationale pleziervaartindustrie vindt plaats van 15 tot 17 november 2016. Meer dan 1.400 verwachte exposanten uit zo’n 50 landen van over de hele wereld presenteren hun producten en innovaties aan meer dan 22.000 bezoekers met 112 nationaliteiten. De METSTRADE Show is een combinatie van nieuwe producten, seminars en ongeëvenaarde netwerkkansen voor bezoekers om in contact te komen met mensen uit verschillende landen, vakgebieden en industriesectoren. Ga voor meer informatie naarhttp://www.metstrade.com/.
Meer informatie www.ibexshow.com, www.nmma.org, www.metstrade.com, en www.rai.nl