Informatie voor de watersporter

Recordjager Idec Sport ‘snel, maar niet te snel’ nu donderdag terug in Brest verwacht

Brest – De recordpoging van Francis Joyon en zijn vijfkoppige bemanning op de Idec Sport om het absolute zeilrecord rond de wereld te verbeteren zou komende donderdag tot een succesvol eind gebracht kunnen worden. Dat is althans de huidige verwachte aankomsttijd bij het eiland Ouessant voor de kust van Brest.

(foto: Idec Sport)
De voor deze periode uitzonderlijk uitgebreide doldrums hebben de voorsprong van 2000 mijl inmiddels wel doen slinken tot ruim de helft (1200 mijl), maar dat is nog altijd goed voor een verbetering met twee tot drie dagen van het huidige record van 45 dagen.

IDEC Sport, die ook deze keer wordt gerouteerd door de Nederlander Marcel van Triest, is nu bijna gevorderd tot de Canarische Eilanden, waar de 31 meter lange maxi trimaran in een zuidwestelijke stroming belandt en het enige gevaar naast een aanvaring nog is, dat het materiaal het zou begeven. Reden, dat Joyon heeft besloten de boot niet meer tot het maximum te pushen: “We zijn niet gek, het enige dat we nu willen is aankomen…” (Nauticlink, IDEC Sport – Francis Joyon, LIVE kaart, Twitter – @FrancisJoyon, en Trophée Jules Verne)

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht