Informatie voor de watersporter

Ribeye RIBs op de HISWA met top-boten voor de recreatieve markt en professionele tenders voor superjachtindustrie

PERSBERICHT
Steenbergen – Na een aantal jaren van afwezigheid is Ribeye Boats terug in de Benelux. Onlangs is de in Steenbergen gevestigd RIB-specialist novi marine exclusief distributeur geworden van het leidende Engelse merk. Ribeye Boats produceert een uitgebreide lijn RIB’s voor zowel de top van de recreatieve markt als tenders voor de superjacht industrie. Tijdens de komende HISWA brengt novi marine tenminste één model van Ribeye mee naar Amsterdam.

De Ribeye ‘PRIME EIGHT21’ bij novi marine

Het in Dartmouth gevestigde Ribeye is een in de jaren negentig van de vorige eeuw opgericht familiebedrijf waar inmiddels de tweede generatie de scepter zwaait. De onderneming geniet wereldwijd een uitstekende reputatie met een breed gamma RIB’s die in een oogopslag herkenbaar zijn aan het sprekende logo met Egyptisch hiëroglief. Maar waar het echt om draait zijn de hoge kwaliteit, betrouwbaarheid en niet te vergeten: de fenomenale vaareigenschappen. Ribeye is gevestigd in Dartmouth in het graafschap Devon. De wateren rond de monding van de Dart rivier staan bekend als vaak bijzonder ruw en verraderlijk; voor Ribeye een proeftuin bij uitstek om een romp te ontwikkelen die is opgewassen tegen uitzonderlijke condities. Het is dan ook niet zo verwonderlijk dat Ribeyes onder andere worden ingezet als assistentie vaartuigen tijdens grote nautische evenementen, waaronder de Volvo Ocean Race.
Met de komst van Ribeye naast de prestigieuze Zuid-Afrikaanse RIB-merken Falcon voor het recreatieve middensegment en Gemini voor professionele toepassingen beschikt novi marine met deze recente toevoeging over een ongekend breed gamma die de markt voor RIB’s volledig dekt. Vorig jaar debuteerde Novi marine op de HISWA in samenwerking met Suzuki. Ook dit jaar is de RIB-specialist te vinden bij Suzuki Marine in de Europahal en wel op de stands 02.101 en 02.101A. Naast Ribeye RIBs presenteert novi marine daar ook enkele modellen van Falcon en Gemini.
Over novi marine
Novi marine is gevestigd in het Noord-Brabantse Steenbergen en beschikt via de Steenbergse Vliet over een directe verbinding met het Volkerak. De onderneming is zowel importeur als leverancier van commerciële ribs & rubberboten, alsmede van professionele werkboten waaronder (SOLAS) reddingboten, patrouilleboten, crew transferboten, rib experience boten, recreatieve rib boten en race rib- & rubberboten. Alle boten worden gecertificeerd volgens de gangbare eisen (CE, SOLAS, MCA). Novi marine tekent bovendien voor een complete lijn recreatieve sport ribs. Met gerenommeerde merken als Falcon Inflatables, Gemini Marine Boats en Ribeye Boats voorziet novi marine in een compleet aanbod. Het dienstenpakket omvat tevens de disciplines onderhoud & reparatie, rib verhuur, rib varen en transport. De drijvende krachten achter novi marine beschikken over zowel maritieme als scheepsbouwkundige diploma’s en zijn daarnaast als stuurlieden actief tijdens SAR (Search And Rescue) operaties.
Meer informatie www.novi-marine.com

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht