Team Row For Impact

Roeiers nog niet op een kwart

Hoe staat het ervoor met de twee Nederlandse boten in de Talisker Whisky Atlantic Challenge, de roeiwedstrijd over de Atlantische Oceaan? Deze ‘World’s toughest row’ is inmiddels ruim een week onderweg en de deelnemers hebben de eerste 500 mijl van de 2500 afgelegd. 

Maar liefst twee Nederlandse team startten in deze zware race over de Oceaan: het trio met de drie ijzersterke dames Iris Noordzij, Debby BJL en Bettina De Wild van team Row For Impact en Aidan Scherpbier en Tristan Sim van team Migaloo. 

Eerste in klasse

De roeiers doen het goed. Beide teams zijn vol in de race en het leven aan boord begint zich te settelen. De heren hebben op de tracker zelfs een kroontje boven hun bootje, dat betekent dat ze eerste liggen in hun klasse. De vrouwen liggen derde in het veld met vrouwenboten.Toch geeft dat een beetje een vertekend beeld. In de klasse waarin Team Migaloo roeit, de Open pair-klasse zijn maar twee boten. Het andere een team bestaat uit twee Zwitserse studentes die flink wat tegenslag hebben en nog niet half zo ver gevorderd zijn als de Aidan en Tristan. Overall liggen de mannen op de 25ste plek van de 35 boten.


Derde

Vijf plaatsen en zo’n 85 mijl daarvoor zien we Row For Impact. De dames hebben anderhalve dag voorsprong. Natuurlijk scheelt het enorm om met drie personen aan boord te zijn of met twee. De atleten kunnen veel meer rust pakken en daardoor ook weer harder roeien.Iris, Debby en Bettina varen op de derde plek in de vrouwen-klasse. Geen slechte prestatie want de twee boten voor hen zijn teams met vier roeisters. 
Vooorlopig zijn de roeiers nog wel even bezig. De aankomstdatum van Row For Impact wordt geschat op 12 februari, team Migaloo zien we pas op 2 maart aan de overkant.

Foto team Row For Impact (Facebook)

Dit bericht is geschreven door Klaas Wiersma, onafhankelijk watersport journalist voor Nauticlink. Wil je reageren op dit bericht? Laat hieronder een reactie achter of stuur Klaas Wiersma een e-mail via nieuwsdienst@nauticlink.com of contact hem via linkedin