Informatie voor de watersporter
Rosalin Kuiper als nieuwste Musto-ambassadeur de wereld rond

Rosalin Kuiper als nieuwste Musto-ambassadeur de wereld rond

Over 50 dagen start Rosalin Kuiper in The Ocean Race

In het kort:

  • Rosalin Kuiper, co-schipper op de IMOCA Malizia – Seaexplorer, aangekondigd als nieuwste Musto-ambassadeur.
  • Dit ambassadeurschap versterkt Musto’s partnerships in Nederland met olympisch windsurfkampioen Kiran Badloe en het Watersportverbond, inclusief TeamAllianz.
  • Over vijftig dagen start Rosalin Kuiper als enige Nederlander in The Ocean Race 2023.

Den Haag, 25 november 2022 – Professioneel oceaanzeilster Rosalin Kuiper (Zoetermeer, 27) gaat als Musto-ambassadeur de wereld rond. Dat kondigt het Britse performance watersport- en lifestylemerk vijftig dagen voor de start van The Ocean Race 2023 aan. Kuiper is als co-schipper aan boord van de IMOCA Malizia – Seaexplorer van de Duitse schipper Boris Herrmann de enige Nederlandse deelnemer aan deze prestigieuze oceaanrace. Met haar ervaring zal ze Musto helpen bij het optimaliseren van de vrouwenlijn.

“Musto is de perfecte partner voor mij, omdat we beiden techniek en innovatie als prioriteit hebben”, aldus Rosalin Kuiper. “Prestatie is elke dag een stap vooruitzetten, flexibel zijn en anticiperen op de wereld die verandert. Musto is de partner die altijd op zoek is naar verbetering, verandering en optimalisatie. Ze inspireren mensen om de topsporter in zichzelf naar boven te halen. Daarnaast staan ze voor het inspireren en activeren van vrouwen in de zeilsport. Ik kijk uit om samen met hen de vrouwenlijn verder te optimaliseren en te ontwikkelen met mijn tien jaar ervaring als professioneel oceaanzeilster.”

Van Optimist naar IMOCA
Rosalin Kuiper begon net als menig andere Nederlandse topzeiler in de Optimist en bij Team Heiner Talents startte ze haar offshore zeilcarrière. Zeven jaar geleden stelde ze zichzelf als doel om mee te doen aan The Ocean Race. Ze zette haar koers nauwkeurig uit, reisde de wereld rond en verzamelde een team van zeer ervaren leermeesters uit het offshore zeilen om zich heen. Zo leerde ze de fijne kneepjes van het vak van Roy Heiner, Stu Bannatyne, Bouwe Bekking, Chris Nicholson en Liz Wardley. Ze nam meerdere keren deel aan iconische oceaanraces als de Sydney to Hobart Yacht Race, The Fastnet Race, Caribbean 600 en in 2021 The Ocean Race Europe als trimmer aan boord van AkzoNobel Ocean Race. Inmiddels heeft ze 55.000 nautische zeemijlen op haar teller staan, wat gelijk staat aan tweemaal rond de wereld zeilen.

Nick Houchin, Musto’s Head of Marketing: “Rosalin is echt een voorbeeld voor jonge zeezeilsters met ambitieuze dromen. Zij laat zien dat je door hard te werken, jezelf te ontwikkelen en de juiste mensen om je heen te verzamelen, je hoge ambities kunt waarmaken. Haar doorzettingsvermogen en professionaliteit passen naadloos bij Musto. The Ocean Race is belangrijk voor de zeilsport en met twee door Musto gesponsorde toonaangevende teams in de race, en de aanstaande lancering van de gloednieuwe HPX serie, wordt 2023 een enorm jaar voor Team Musto.”
 
The Ocean Race
Sinds het voorjaar van 2022 maakt Rosalin Kuiper deel uit van de vijfkoppige bemanning van Team Malizia, dat start in de IMOCA 60-klasse. Ze is co- schipper en offshore boat captain. “Dat betekent dat ik tijdens het zeilen verantwoordelijk ben voor de boot, systemen en techniek. Daarnaast ook voor de veiligheid en reserveonderdelen.” De start van The Ocean Race is op 15 januari 2023 in Alicante, Spanje. De race van 32.000 nautische mijlen voert de teams gedurende zes maanden langs negen wereldsteden naar de finish in het Italiaanse Genua. Half juni meert de vloot af in Den Haag.
 
Musto rust twee van de vijf IMOCA-bemanningen uit, die meedoen aan de volgende editie van The Ocean Race: Team Malizia en het onder Amerikaanse vlag varende 11th Hour Racing Team, bestuurd door Charlie Enright (USA). Zij zullen racen in de binnenkort te lanceren gloednieuwe HPX-collectie. Deze is ontwikkeld en getest door een aantal #TeamMusto zeilambassadeurs.
 
Team Malizia en 11th Hour Racing Team zijn twee namen op de lange lijst van #TeamMusto zeilambassadeurs:
 
Watersportverbond, inclusief TeamAllianz
Kiran Badloe (NED)
Odile van Aanholt en Annette Duetz (NED)
Royal Yachting Association en het British Sailing Team (GBR)
Armel Le Cleac’h, FRA, Maxi Banque Populaire XI
Louis Burton, FRA, Bureau Vallée
Jérémie Beyou, FRA,  Charal
Charlie Dalin, FRA, Apivia
Samantha Davies, GBR, Initiatives Cœur
Clarisse Crémer, FRA, Banque Populaire 
Louis Duc, FRA, Fives Lantana Environnement
Benjamin Dutreux, FRA, Guyot Environnement – Water Family
Boris Herrmann, GER, Malizia – Seaexplorer
Tanguy Le Turquais, FRA, Lazare
Justine Mettraux, SUI, Teamwork
Damien Seguin, FRA, Groupe Apicil
Sam Goodchild, GBR, Leyton
Erwan Le Roux, FRA, Koesio
Ambrogio Beccaria, ITA, Allagrande Pirelli
Ian Lipinski, FRA, Crédit Mutuel

Voor meer informatie: musto.com (Engels)

Foto: Team Malizia

Dit bericht is geplaatst door de nieuwsdienst van Nauticlink. Heb je vragen of opmerkingen over dit bericht, neem contact met ons op via nieuwsdienst@nauticlink.com of plaats hieronder een reactie. Je kunt ook zelf persberichten en nieuws tips doorgeven aan onze redactie. Meer informatie hierover vind je op onze nieuwsdienstpagina.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht