windverwachting

Royal Huisman: partner van Sailing Team NEXTGEN voor The Ocean

Royal Huisman: partner van Sailing Team NEXTGEN voor The Ocean

In aanloop naar The Ocean Race, die op 15 januari 2023 in het Spaanse Alicante van start gaat, kan Sailing Team NEXTGEN rekenen op de steun van Royal Huisman. De Nederlandse jachtwerf met ruim 300 vakmensen verdeelt over vestigingen in Vollenhove en regio Amsterdam, ondersteunt het Nederlandse team.

De 65-voeter is al twee keer rond de wereld gevaren in de Volvo Ocean Race als Team Brunel. Met het oog op de 60.000 kilometer lange race van volgend jaar is groot onderhoud noodzakelijk om de Ocean racer in topconditie te brengen.

Gideon Messink – Team Director Sailing Team NEXTGEN: “Dit wordt de derde Ocean Race voor de boot. Om ervoor te zorgen dat de boot in topconditie is, zowel vanuit veiligheidsoogpunt als vanuit een performance perspectief, is een refit noodzakelijk. Bij Huisfit, onderdeel van Royal Huisman, hebben we alle kennis en kunde om die refit zelf uit te voeren.”

“Tijdens de vorige race hebben we als Team Brunel bij de stopovers al ondersteuning gehad in het onderhoud aan de boot door de vakmensen van Royal Huisman. Dat is van meerwaarde geweest. Het zijn de details die het verschil maken.”

Jeroen Sirag, marketingdirecteur Royal Huisman: “Onze werf heeft in 1977 en 1981 de beide Flyers gebouwd, de jachten waarmee Conny van Rietschoten twee keer achter elkaar de Whitbread Round the World Race, de voorloper van The Ocean Race, won. Dat we nu 45 jaar later wederom onze kennis en expertise gaan inzetten is fantastisch.”

“Tijdens de vorige editie in 2017-2018 waren we ook betrokken bij de campagne van dezelfde boot. Dat zorgde bij onze vakmensen voor grote trots. Daarnaast past de nieuwe samenwerking perfect bij onze winning culture. Als Nederlands bedrijf zijn we trots dat we op deze manier betrokken kunnen zijn.”

Over Royal Huisman
Royal Huisman is ruim 135 jaar geleden opgericht en gespecialiseerd in de nieuwbouw van ‘custom built’ zeil- en motorjachten. Zusteronderneming Rondal is een gespecialiseerde producent van onderdelen en Huisfit onderhoudt, repareert en restaureert superjachten. Uniek tot in de kleinste details en perfect uitgevoerd. Voor meer informatie over de drie merken en de verschillende disciplines: WerkenbijRoyalHuismanGroep.com

Over Sailing Team NEXTGEN
Sailing Team NEXTGEN is de Nederlandse campagne voor The Ocean Race. Een campagne van Sailing Holland en DutchSail op inschrijving van de KNZ&RV en KRZV De Maas. De campagne focust zich op toekomstige generaties. Alle betrokken partijen hebben één overeenkomst: vanuit hun expertise dragen ze bij aan een betere wereld voor de volgende generaties. De campagne en deelname aan de race bieden een podium om zich aan de wereld te presenteren. Op dit moment hebben de volgende partijen zich al aan de campagne verbonden: Janssen de Jong Groep; Batenburg Techniek en Royal Huisman.

Foto: Bart Salemans

Dit bericht is geplaatst door de nieuwsdienst van Nauticlink. Heb je vragen of opmerkingen over dit bericht, neem contact met ons op via nieuwsdienst@nauticlink.com of plaats hieronder een reactie. Je kunt ook zelf persberichten en nieuws tips doorgeven aan onze redactie. Meer informatie hierover vind je op onze nieuwsdienstpagina.

Laat een bericht achter

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Flessenpost

Je wekelijkse watersport update

X