Scheepsportretten en maritieme schilderijen van Rob van Assen van 11 tot en met 13 mei te zien tijdens expositie 'Kunst aan Zee' in Noordwijk

PERSBERICHT
Noordwijk –   Tijdens het door Artboutique georganiseerde  ‘Kunst aan Zee’ op 11, 12 en 13 mei 2012 zullen in de oude Visserskapel in Noordwijk aan Zee onader andere een aantal scheepsportretten van veelzijdige  fijnschilder Rob van Assen te zien zijn.
Van Assen stelde ondermeer een prachtige compositie samen van drie generaties Noordwijkse reddingsboten. Een waardevolle uitbreiding van zijn serie scheepsportretten.
Al vele jaren is in Noordwijk een station van de KNRM gevestigd. Met veel toewijding staan de vrijwilligers van de KNRM dag en nacht klaar om hulp te bieden. De oude roeireddingsboot werd opgevolgd door de gemotoriseerde strandreddingsboot ‘Kurt Carlsen’. Na de ‘Kurt Carlsen’ kwam de ‘Valentijn’. Thans is de ‘Paul Johannes’ met schipper Thomas Steenvoorden in gebruik.
Bij een heldhaftige poging om de bemanning van de KW 47 te redden, kwamen op 24 november 1919 drie dappere Noordwijkers om het leven. Jan Cramer, Hendrik Vink en Leendert Hellenberg slaagden er helaas niet in om tijd uit de omgeslagen reddingsboot te komen en verdronken. Met de ‘Kurt Carlsen’ die de oude roeireddingsboot opvolgde kon een dergelijk ongeluk niet zo snel meer gebeuren.
Tegenwoordig vaart men in een schip uit de Valentijnklasse, welke is uitgerust met de modernste middelen om de reddingsacties tot een goed einde te brengen voor zowel de bemanning als voor de schipbreukelingen.
De maritieme schilderijen van Rob van Assen zijn van museale kwaliteit. Uit deze serie zijn nog enkele schilderijen te koop.
Meer informatie www.scheepsportretten.nl en www.kunstaanzee.nl