windverwachting

Scheepsvakman.nl verzamelde in eerste jaar 800 opdrachten ter waarde van 2,2 miljoen euro

PERSBERICHT
1 maart 2011 – Vorig jaar lanceerde Scheepsvakman.nl tijdens de HISWA een service die vraag en aanbod bij elkaar brengt op het gebied van onderhoud, refit en reparatie van boten. Booteigenaren plaatsen kosteloos een advertentie online voor werkzaamheden aan hun boot. Ondernemers die aangesloten zijn bij Scheepsvakman.nl reageren daarop.
De dienst is enthousiast ontvangen in de markt. Sinds de lancering zijn er ruim 800 opdrachten geplaatst met een totale geschatte waarde van € 2,2 miljoen. Meer dan de helft van de ruim 200 aangesloten bedrijven is lid van een branche vereniging als de HISWA Vereniging of de Metaalunie.
Ben Niestadt van Scheepsvakman.nl zegt: “Ik ben ontzettend blij met de manier waarop deze service ontvangen is in de markt. Het is toch vooral het vertrouwen van de deelnemende booteigenaren en ondernemers dat geleid heeft tot de mooie start van deze website. Zij staan aan de basis van alles wat wij ontwikkelen. Ik kijk er naar uit om samen met deze groeiende groep gebruikers de markt verder te veroveren.”
Reacties van booteigenaren
De eigenaar van een 12 meter lange zeilboot laat weten: “Ik vind dat het concept prima werkt. Ik weet niet hoe ik anders zo snel aan de juiste partij had kunnen komen om het kombuis opnieuw te betimmeren”. De eigenaar van een varend woonschip plaatste meerder opdrachten. “Binnen afzienbare tijd had ik een scheepsschildersbedrijf en een RVS-specialist aan boord. Ik ben een tevreden klant. Het werk is perfect uitgevoerd en ik heb zelf weinig moeite hoeven doen om deze bedrijven te vinden”.
Reacties van aangesloten bedrijven
De aangesloten bedrijven geloven dat de trend van online bemiddeling zich de komende jaren voort zal zetten, zo blijkt uit marktonderzoek. Datzelfde onderzoek geeft ook een goed beeld van hoe de branche tegenover Scheepsvakman.nl staat. Een van de aangesloten vakspecialisten zegt: “dankzij deze website kan ik mijn opdrachten vermeerderen waardoor ik meer omzet. In het begin was ik wat sceptisch, maar nu vind ik het een goed initiatief”. Een van de gespecialiseerde bedrijven laat weten dat de opdrachten leuk zijn en de opdrachtgevers serieus. En weer een ander noteert: “snelle verspreiding van aanvragen onder de bedrijven, perfect systeem om te reageren. Wij zijn er blij mee en zien een mooie toekomst voor Scheepsvakman”.
Meer informatie op www.scheepsvakman.nl.

Laat een bericht achter

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Flessenpost

Je wekelijkse watersport update

X