Informatie voor de watersporter

Shipsoft Marine presenteert eerste AIS-ontvanger die verbinding maakt met bestaande mobiele apparatuur, de iAIS van Digital Yacht

PERSBERICHT
Heerde – ShipSoft Marine is de distributeur van Digital Yacht in de Benelux. Zij levert naast de producten ook de ondersteuning in het Nederlands, daarvoor heeft zij alle documentatie voor de Digital Yacht producten in het Nederlands vertaald. Met groot genoegen presenteren wij u nu de iAIS, een AIS ontvanger die gelijktijdig kan functioneren als draadloze server voor AIS gegevens en andere NMEA gegevens van uw apparatuur aan boord.
De eerste draadloze AIS ontvanger ter wereld die verbinding mogelijk maakt met de iPhone, de iPad en iTouch apparatuur. Dit apparaat bestaat uit een dubbelkanaals AIS Ontvanger, een geïntegreerde 802.11b+g draadloos acces point, een gratis App die te downloaden is van de App Store van Apple. Deze iAIS maakt combinatie mogelijk van AIS gegevens met een hele nieuwe generatie van mobiele apparaten.
Deze iAIS kan ook andere NMEA gegevens van aan boord aanwezige apparatuur (zoals GPS, diepte, snelheid en wind etc.) via multiplexing draadloos beschikbaar maken. Alle gegevens worden gecombineerd met de AIS gegevens tot één draadloos signaal en is daarmee beschikbaar voor een veelheid aan toepassingen op uw mobiele apparaat. Door gebruik te maken van de boot’s eigen GPS kan zelfs een iTouch of iPad, die geen interne GPS heeft, gebruikt worden voor navigatie. Een verbeterde prestatie zal worden waargenomen ten opzichte van het gebruik van iPhones met een eigen externe GPS.
Zowel door het zenden van draadloze informatie kan de iAis ook verbonden worden met een bedrade uitgang (NMEA0183) en een USB poort naar een PC aan boord of zelfs een eigen kaartplotter voor grotere installaties.
De aanschafprijs van de Digital Yacht iAIS is slechts € 459,95 incl BTW.
Samenvatting iAIS AIS Ontvanger:

  • De eerste draadloze AIS en NMEA Gegevens server.
  • Driedelige uitvoer: WiFi, NMEA 0183 en USB.
  • Gemultiplexte NMEA invoer voor draadloos NMEA gegevensinvoer van de instrumenten aan boord en GPS gegevens.
  • Gratis iAIS App voor iPhone, iTouch of iPad.
  • Geïntegreerd 802.11b+g draadloos access point.
  • Volledig compatibel met de populaire iNAVX navigatie toepassing voor Apple mobiele apparaten.
  • Stevige IPX5 aluminium behuizing.
  • Vereist VHF antenne of toegewijde AIS antenne (beschikbaar als optie) of door middel van splitter.
  • Eenvoudige “installeer en vergeet” installatie.

* Notitie – AIS doelbereik; net als het marifoonbereik is het AIS bereik afhankelijk van een aantal externe factoren zoals, antenne bereik, antenne hoogte etc. Bereik van meer dan 20 mijl moet mogelijk zijn bij optimale condities.
De gratis iAIS App is beschikbaar via de Apple App Store. Dit is een eenvoudig AIS weergaveprogramma. Voor een meer geavanceerde weergave beveelt Digital Yacht de toepassing iNAVX app (www.inavx.com) aan. iNAVX app gebruikt Navionics kaarten en heeft een complete set met navigatie functies waarmee u uw Apple apparaat omtovert tot een volledig navigatie systeem. Het is dan mogelijk waypoint, routes en getijden/stroom gegevens te integreren in een volledige kaartplotter. Het is zelfs mogelijk om GRIB gegevens over de kaart te tonen. iNAVX verkoopt en ondersteund zelf de toepassing en verkoopt de App voor slechts €49,95.
Meer informatie en andere navigatieproducten www.shipsoft.nl

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht