Informatie voor de watersporter

Spanning America’s Cup loopt met twee gewonnen races door Oracle Team USA tot ongekende hoogte op

San Francisco – Na race 17 en 18 is de stand in de America’s Cup tussen Emirates Team New Zealand en Oracle Team USA nu 8-8.  Een ongelooflijke verrassing én prestatie van de Amerikanen na een achterstand van 8-1. De eerstvolgende ‘match point’  race zal nu over de definitieve uitslag van de America’s Cup beslissen.

Dit keer lijken de Nieuw-Zeelanders hun verlies te wijten te hebben aan een bijzonder ongelukkige start in race 17, en een tactische fout aan het begin van het kruisrak in race 18. Want in die race lagen de Nieuw-Zeelanders nog tot voorbij de  tweede boei op kop.  Tegelijkertijd lijken de Amerikanen over een hogere bootsnelheid te kunnen beschikken.

De Nieuw-Zeelanders zijn er nu 7 dagen niet ingeslaagd om die allerlaatste punt te scoren, die ze de overwinning zou hebben opgeleverd. Lukt ze dit ook niet in Race 19, die voor woensdag op het programma staat,  dan zullen de Kiwi’s als de grote pechvogels van deze ‘foiling’ America’s Cup nieuwe stijl de geschiedenis in gaan en kunnen de Amerikanen de America’s Cup gewoon thuis houden. (Nauticlink, America’s Cup met YouTube live kanaal)

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht