Informatie voor de watersporter

Specialist zeilvakanties voegt catamaran Sunsail 444 toe aan haar vloot zeilboten in Middellandse Zee en Caribisch Gebied

PERSBERICHT
Rotterdam – Zeilvakantiespecialist Sunsail voegt een nieuw zeiljacht toe aan haar enorm uitgebreide chartervloot. De Sunsail 444 is de jongste aanwinst. Het ontwerp van de boot is gebaseerd op de awardwinnende Sunsail 384 en is geperfectioneerd door befaamde botenbouwers Robertson & Caine. De boot is revolutionair op het gebied van innovatie en duurzaamheid, belangrijke speerpunten voor Sunsail.
Nieuwe besturing en ruime salon
Het meest opvallende nieuwe kenmerk van de Sunsail 444 is de kuip op het voordek, direct bereikbaar vanuit de salon. Het overzicht is evenals het uitzicht fenomenaal. De salon bestaat onder meer uit een opvouwbare tafel en ruime zitplaatsen, hier kan men uitgebreid dineren en lekker ontspannen onder het genot van een welverdiende cocktail tijdens de zonsondergang. Door de salon met het ruime en open karakter waait een lekkere verkoelende bries.
“Deze revolutionaire nieuwe catamaran is het neusje van de zalm als het gaat om jachtdesign en innovatie. We zijn continu in contact met onze klanten om hun voorkeuren en wensen zo goed mogelijk te vertalen naar nieuwe topjachten. De Sunsail 444 is hier een uitmuntend voorbeeld van. Het jacht is uniek en laat Sunsails doorgaande verbintenis met innovatie en de ontwikkeling van zeilvakanties van wereldklasse zien”, aldus Cheryl Powel, Chief Operating Officer van Sunsail.
Innovatie en duurzaamheid
Net als de Sunsail 384, is de spiksplinternieuwe catamaran extreem goed uitgedacht. De hardtop bimini boven de stuurpositie geeft schaduw en bescherming tegen natuurelementen. Duurzaamheid is een centrale overweging in het design. De zonnepanelen bovenop de bimini zijn in staat de aan boord aanwezige accu’s en batterijen op te laden. Dit bespaart ongeveer twintig procent op het motorverbruik waardoor de levensduur van de accu’s vijf jaar langer is!
Interieur en comfort
De Sunsail 444 komt met vier ruime dubbele hutten, met allen toilet en douche en-suite. Vier hutten en ruimte in de ruime salon laat maximaal tien personen van een stijlvolle zeilvakantie genieten. De grote ramen aan de voorkant geven een geweldig panoramisch uitzicht vanuit de salon die ontworpen is om in een open omgeving te kunnen leven en dineren.
Dit nieuwe uitmuntende jacht wordt tijdens het zomerseizoen van 2011 geïntroduceerd in het Middellandse Zeegebied in de bases in Kroatië, Griekenland en Turkije. In het winterseizoen van 2011/12 komt de boot beschikbaar in de Cariben. Het is mogelijk de Sunsail 444 in bezit te krijgen middels het Sunsail Yacht Partnership programma.
Meer informatie www.sunsail.nl

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht