Informatie voor de watersporter

Thomson blijft stand-by voor Dick in Vendée Globe, en Gabart zal naar verwachting nu zondagochtend finishen

alexthomson
Alex Thomson / Hugo Boss / Vendée Globe

Parijs, Sables d’Olonne – Vrijdagavond heeft Alex Thomson (Hugo Boss), tot nu toe op de vierde plaats in de Vendée Globe, zijn concurrent Jean-Pierre Dick (Virbac Paprec 3) op de derde plaats ingehaald. Niet een normale prestatie, want Dick vaart al drie dagen zonder kiel en kan zijn boot tot dusver alleen overeind houden dankzij zes ton water in z’n ballasttanks.

Een mooi gebaar
Met een rustige zee en een matige wind, haalde Dick sinds zo’n 1000 mijl onder de Azoren hier nog een snelheid mee van rond de 10 knopen. Maar vrijdagavond zou het weer verslechteren, de zee ruwer worden en de wind drastisch toenemen. In hoeverre de Fransman zijn boot dan nog overeind zal kunnen houden, blijft nog een vraag. Dick weet ook nog steeds niet zeker of hij zal proberen finishplaats Sables d’Olonne te halen, of dat hij rond zondag op de Azoren zal stoppen.  De verslechtering van het weer en het verhoogde risico voor Dick, is voor Thomson de reden om in elk geval vanacht en in principe totdat duidelijk wordt wat Dick zal beslissen, bij hem in de buurt te blijven. In plaats van de onfortuinlijke concurrent en zeilvriend op volle snelheid achter zich te laten.

Aankomst winnaar nu zondagochtend
Aan de kop van het veld is weinig veranderd. De ‘wonder boy’ François Gabart (MACIF) heeft zijn voorsprong van ongeveer 130 mijl op Armel Le Cléac’h (Banque Populaire) nog steeds weten te behouden. Zijn huidige verwachte finishtijd is zondagochtend om 03:00 uur CET. (Nauticlink,  Vendée Globe 2012-2013 met Tracking positiesNieuwsMooi gebaar van Thomson)

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht