123 stickers

Tiende Waterland Sailwise Sponsorcup in Monnickendam levert recordbedrag van 18.670 euro op

PERSBERICHT
Monnickendam – Na een zeer geslaagde zeildag eind april mocht SailWise uit handen van Trees en Jan Zetzema van Waterland Yacht Charter een cheque van 18.670 euro in ontvangst nemen. Dit was de totale opbrengst van de sponsorcup die Waterland Yacht Charter jaarlijks organiseert.

foto: Waterland Yacht
Deze tiende Sponsorcup werd ondersteund door zeventien bedrijven plus nog een extra bijdrage van diverse bemanningen. “We zijn heel erg verrast, vooral door de hoogte van het bedrag dit jaar en er heel blij mee”, vertelt Michiel Meijers van SailWise. “Waterland Yacht Charter doneert de opbrengst van de sponsorcup jaarlijks aan SailWise, maar nog nooit was dit bedrag zo hoog. We zullen het bedrag gebruiken voor ons eiland Robinson Crusoe in de Loosdrechtse plassen en voor het verder ontwikkelen van zeilinstructie materiaal voor slechtzienden.”
Sponsorcup
Het weer was in de ochtend wisselvallig; koud maar een constante bries. Het kon niet beter voor een potje wedstrijdzeilen op het Markermeer. Zon, wind en bijna helderblauw water. De deelnemers zeilden vier wedstrijden, drie keer een korte baan rondom de boeien en een lange afstandswedstrijd.
Waterland Yacht Charter stelt jaarlijks zijn boten (Dehlers en X-Yachts) ter beschikking voor deze sponsorcup en neemt ook de organisatie voor haar rekening. “Het was een geslaagde dag”, vertelt Jan Zetzema van Waterland Yacht Charter. “Er waren 68 zeer enthousiaste deelnemers op dertien boten en we zagen alleen maar blije gezichten. Sowieso vanwege het zeilweer, maar ook omdat ze met hun bijdrage een goed doel konden steunen. We kijken al uit naar volgend jaar: zes bedrijven hebben al toegezegd dan opnieuw mee te doen.”
Over SailWise
SailWise organiseert reizen voor mensen met een chronische aandoening en/of een lichamelijke- en/of zintuiglijke beperking, aparte weken voor mensen met een verstandelijke beperking en een speciale week voor jeugd en voor 40-plussers. Alle watersportactiviteiten zijn gericht op het zoveel mogelijk zelf varen. Er wordt gekeken naar wat iemand kan. De drie accommodaties zijn volledig aangepast, voorzien van alle comfort en geheel rolstoeltoegankelijk. Met de tweemastklipper Lutgerdina maakt SailWise vanuit de thuishaven Enkhuizen meerdaagse zwerftochten over het IJsselmeer of de Waddenzee. Op het watersporteiland Robinson Crusoe zijn legio mogelijkheden om te kanoën, roeien, waterskiën, surfen of zeilen over de Loosdrechtse plassen. Actief zeilen over de Friese wateren of het IJsselmeer met alle comfort bij de hand is mogelijk vanuit Elahuizen met als basis het “Sylhûs”, met onder andere op de catamaran Beatrix.
Over Waterland Yacht Charter
Waterland Yacht Charter is al meer dan dertig jaar een begrip in de watersport. Het motto van Waterland Yacht Charter is: sportief zeilen en riant vakantie vieren! Vanuit jachthaven Waterland in Monnickendam verhuurt de firma een hele serie Dehlers (25 tot 38 voet) en X-Yachts (34 tot 40 voet). Daarnaast is er voor dagverhuur een J/22 en Fox-22. De verhuurvloot is sportief, comfortabel en uitdagend. Hiernaast ligt er een vloot van 7 identieke sportboten: J/70’s waarin ook de Eredivisie Zeilen wordt gevaren.
Waterland Yacht Charter is onderdeel van Waterland Monnickendam. Hierin zijn ook Waterland Sail Training, Waterland Jacht Service en Jachthaven Waterland ondergebracht. Waterland Sail Training is een CWO en HISWA-SWO erkende opleider voor kajuitzeiljacht zeilen. Jachthaven Waterland is erkend Blauwe Vlag haven met daarbij als extra erkenning een Groene Wimpel. De haven beschikt over uitgebreide en moderne faciliteiten, waaronder een (CO2 neutraal) toiletgebouw, vrije WIFI, afvaleiland, picknickplaatsen, een speeltuin en een 15 tons kraan en mogelijkheden voor winterberging.
Meer informatie www.sailwise.nl en www.waterlandyacht.nl.

Laat een bericht achter

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Flessenpost

Je wekelijkse watersport update

X