123 stickers

Top- en breedtesport komen samen tijdens de Allianz Regatta 2022

Top- en breedtesport komen samen tijdens de Allianz Regatta 2022

Top- en breedtesport komen samen tijdens de Allianz Regatta van 27 mei tot en met 5 juni. Met de Open Nederlands kampioenschappen zien we een deel van de Nederlandse toppers op amateurniveau strijden in zes verschillende klassen op 27, 28 en 29 mei vanuit Marina Muiderzand in Almere. Meer dan 400 olympische topzeilers uit de hele wereld racen vervolgens vanaf 31 mei tot en met 5 juni in de Allianz Regatta als onderdeel van de Hempel World Cup, van de internationale zeilbond. 

Open Nederlands Kampioenschappen (ONK)
Tijdens deze editie van de Allianz Regatta is er een bundeling van zes Nederlandse kampioenschappen op dezelfde locatie alwaar de profzeilers een paar dagen later racen.  
Deze zeilers kunnen op deze manier gebruik maken van de bestaande faciliteiten voor de pro’s. Zo kunnen de zeilers rekenen op een hoogwaardige wedstrijdorganisatie en kunnen ze genieten van een sociaal programma door bijvoorbeeld gebruik te maken van het tijdelijke Musto Sailors home in Marina Muiderzand, dat onderdak biedt aan de bezoekers, deelnemers en activiteiten. 

Wereldbekerwedstrijd olympische klassen
De zeilsport kent tien olympische disciplines. Van deze tien doen negen klassen mee aan de Hempel World Cup Allianz Regatta. De eerste groep van zes disciplines start op 31 mei tot en met 4 juni vanuit Marina Muiderzand in Almere. Op 1 juni starten de kite- en windfoilers vanaf Bataviastrand in Lelystad.

Arno van Gerven: “Racen als de besten”
Arno van Gerven directeur van het Watersportverbond kijkt met zijn hele team uit naar de eerste editie van de Allianz Regatta in de Provincie Flevoland. “We hebben in 2020 aangekondigd om top- en breedtesport te laten fuseren. Nu, na de corona-pandemie krijgt dit eindelijk vorm op onze nieuwe locatie. Het is hoopgevend dat zes klassen zich aangesloten hebben voor het ONK. Met name moderne foilende klassen, zoals de Flying Moth en Windfoilers. Ook geweldig dat we hele goede inschrijvingen hebben bij de profzeilers in de olympische klassen. Kijkend naar de toekomst, zijn we ervan overtuigd dat, als wij de kwaliteit blijven leveren, dit evenement in de komende jaren alleen maar kan groeien en dat steeds meer amateurs zich aansluiten om te racen zoals de besten in hun sport.”

Programma
27,28 en 29 mei ONK in zes disciplines vanuit Almere, Marina Muiderzand:
·     Etchells
·     Formula 16
·     Formula 18
·     J/70
·     Foiling Moth
·     Windsurf foilen

31 mei tot en met 4 juni Hempel World Cup Allianz Regatta Almere, Marina Muiderzand
·     49er
·     49er FX
·     470·     Ilca 6
·     Nacra17
·     RS Aero 7 (Invitational Class)

1 juni tot en met 5 juni Hempel World Cup Allianz Regatta, Lelystad, Batavia strand 
·     iQFOiL men
·     iQFOiL women
·     Formula Kite men
·     Formula Kite women

Voor meer informatie: allianzregatta.org

Foto: Sander van der Borch

Dit bericht is geplaatst door de nieuwsdienst van Nauticlink. Heb je vragen of opmerkingen over dit bericht, neem contact met ons op via nieuwsdienst@nauticlink.com of plaats hieronder een reactie. Je kunt ook zelf persberichten en nieuws tips doorgeven aan onze redactie. Meer informatie hierover vind je op onze nieuwsdienstpagina.

Laat een bericht achter

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Flessenpost

Je wekelijkse watersport update

X