Informatie voor de watersporter

Traditionele Schepen Beurs trekt meer dan 40 deelnemers en tal van behoudsverenigingen

PERSBERICHT
trad_schepen_posterDEN HELDER – Ruim 40 bedrijven en een tiental behoudsverenigingen hebben zich bij de organisatie van de 1e EOC-Traditionele Schepen Beurs als standhouder aangemeld. De maritieme vak- en vakantiebeurs wordt van vrijdag 11 tot en met zondag 13 november 2016 op het monumentale, voormalige werfcomplex Willemsoord in het stadshart van Den Helder gehouden.
De EOC-Traditionele Schepen Beurs wordt ter afsluiting van het vaarseizoen gehouden en staat in het teken van zowel de traditionele zeilende chartervaart als het behoud van traditionele schepen. “Nu er voldoende belangstelling is voor deelname, gaan we er een spetterend evenement van maken”, zegt beursmanager Jet Sluik. “En natuurlijk zijn we heel blij met onze hoofdsponsor, EOC Scheepsverzekeringen. Daarnaast heeft de Stichting Ondernemen aan Zee, het ondernemersfonds in de gemeente Den Helder, zich als co-sponsor aangemeld.”
Naast voldoende standhouders hebben de schippers van ruim 30 schepen aangegeven het evenement te komen bezoeken. Zij zullen in of bij Museumhaven Willemsoord afmeren. Bijzondere attracties zijn een vakantieplein voor mensen die een mooie zeilreis willen gaan maken, een mobiele brugsimulator en demonstraties van diverse oude ambachten. “De EOC-Traditionele Schepen Beurs moet een jaarlijkse ontmoetingsplek worden voor een ieder die iets met traditionele schepen heeft of hierin is geïnteresseerd.”
Bezoekers die een polsbandje kopen, kunnen drie dagen lang de beurs bezoeken. Tevens geeft dit bandje vrij toegang tot het Marinemuseum en het Nationaal Reddingmuseum Dorus Rijkers, die zich ook beide op het Willemsoordcomplex bevinden. Het polsbandje kan online worden besteld op www.traditioneleschepenbeurs.nl of worden gekocht bij de ingang van Gebouw 66 (voormalige mastenmakersloods) waarin de beurs wordt gehouden.
De eenmalige entreeprijs van de beurs kost online 6,00 euro, aan de kassa 8,00 euro.
Meer informatie www.traditioneleschepenbeurs.nl

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht