Informatie voor de watersporter

Transport van maar liefst 35 grote motorjachten naar Boot Holland begonnen

PERSBERICHT
Leeuwarden – Vandaag start de opbouw van Boot Holland, de grootste overdekte botenbeurs van Nederland met de meeste motorjachten. 35 Daarvan – in de lengte variërend van 10-15 meter – zijn momenteel onderweg naar het WTC Expo Leeuwarden waar de beurs op 8 februari begint. Transporteurs draaien overuren om alle schepen op tijd aangeleverd te krijgen. Dit alles dient te gebeuren onder een strakke logistieke planning.
Vanaf aanstaande maandag worden de vele zeilboten, sloepen, vletten en andere boten aangevoerd. Zodra die allemaal in huis zijn, is het de beurt aan toeleveranciers en fabrikanten en importeurs van accessoires op hun stands in te richten.
Deze week zal ook de Friso, de mooiste boeier van ons land en Statenjacht van de Provincie Fryslân, afmeren in het WTC Expo Leeuwarden. Klapstuk is de Baltus. Nog niet eerder in de geschiedenis van Boot Holland stond zo’n groot schip op de beurs. Dit schitterende klassieke vaartuig met een stalen rondspant romp zal naar verwachting een van de grootste publiektrekkers zijn. Het heeft een lengte van maar liefst 17,77 m, een breedte van 4,90 m en een diepgang van 1,40 m.
Op de route van Harlingen naar Leeuwarden zullen viaducten op de A31 gemeden moeten en bij binnenkomst in Leeuwarden moeten de stoplichten op de Harlingerstraatweg verwijderd worden in verband de hoogte van het transport. De toegangsdeuren van het WTC Expo zijn maar net toereikend. Het zal passen en meten worden om het schip naar binnen te loodsen. De Baltus wordt zaterdagmorgen aanstaande om 6.00 geladen op de werf van SRF te Harlingen en naar het WTC Expo worden vervoerd.
Boot Holland wordt gehouden van 8 tot en met 13 februari in het WTC Expo in Leeuwarden. Op vrijdag en maandag is de beurs geopend van 13.00 tot 22.00 uur, op alle andere dagen van 10.00 uur tot 18.00 uur. Info: 058 294 15 00
Meer informatie www.boot-holland.nl.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht