Informatie voor de watersporter
Twee wereldprimeurs van Contest Yachts op Boot Düsseldorf 2023

Twee wereldprimeurs van Contest Yachts op Boot Düsseldorf 2023

Wereldprimeurs: nieuwe Contest 49CS en Contest 50CS
Twee totaal van elkaar verschillende jachten binnen de Contest 15-meter range
Contest 49CS – achterkuip, twee hutten in achterschip, eigenaarshut en garage voor bijboot
Contest 50CS – centrale kuip, master suite in achterschip, VIP-hut en gastenhut
Beide jachten hebben drie tweepersoonshutten
Optioneel: innovatieve elektrische voortstuwing

Contest Yachts, dat in Europa een leidende positie inneemt als jachtbouwer van luxe performance bluewater zeiljachten en tevens één van de trouwste deelnemers aan Boot Düsseldorf is, is verheugd voor 2023 een dubbele wereldprimeur aan te kunnen kondigen: de Contest 49CS met achterkuip en de Contest 50CS met centrale kuip.

De twee qua ontwerp en indeling geheel verschillende 50-voeters tonen aan hoe Contest Yachts haar performance bluewater zeiljachten perfect kan aanpassen aan de persoonlijke wensen van toekomstige eigenaren. De nieuwe 49CS is de eerste Contest in deze lengtemaat met twee hutten achterin. De nieuwe 49 CS en 50 CS zijn ook de eerste jachten van Contest Yachts die een volledig elektrische voortstuwing als optie hebben. Gebaseerd op de innovatieve systemen van Torqueedo en BMW met voldoende capaciteit.

Na twee jaar afwezigheid vanwege Covid zegt Arjen Conijn, algemeen directeur van Contest Yachts, heel blij te zijn dat de bootshow weer plaatsvindt en het podium te kunnen gebruiken om hun spraakmakende wereldprimeurs te presenteren. “We laten met deze 49CS en 50CS goed zien hoe wij in staat zijn om binnen eenzelfde rompontwerp, van de hand van judel/vrolijk, totaal verschillende indelingen te realiseren. Het resultaat is voor beide jachten indrukwekkend: ongekende zeilprestaties, optimaal comfort -zowel zeilend als in de haven- en engineering van het hoogste niveau. De ruimte die we hebben weten te creëren bood kansen om met andere ogen naar de mogelijkheden voor het ontwerp beneden- en bovendeks te kijken. Deze wereldprimeurs bewijzen hoe creatief we hiermee om kunnen gaan en we heten bezoekers van harte welkom om dit zelf te komen aanschouwen op de bootshow.”

“Met deze Contest 49CS hebben we een geheel nieuw jacht ontworpen met behoud van het Contest-DNA. We hebben de Contest 42CS met dubbele achterhut doorontwikkeld. Daarmee komen we tegemoet aan wensen van eigenaren die de eigenaarshut aan de voorzijde willen en familie en gasten hun privacy en comfort in de achterhutten willen bieden. We zijn heel trots hoe de achterhutten geworden zijn: superruim met bijna overal stahoogte, wat een ongekende prestatie is in de range van 50-voeters. Dit alles is gelukt met behoud van de garage voor de dinghy, een royaal zwemplateau en heel veel bergruimte door het hele schip. De interieurontwerpers van Wetzels Brown Partners hebben zichzelf
overtroffen met diverse noviteiten wat betreft ergonomische en stilistische details. Dit zien we onder andere terug in het slimme en luxe design van de zitbank in de salon en het hoofdschot dat bekleed is met ronde lamellen houtpanelen.

De nieuwe benadering in het ontwerp voor de 49CS geldt ook voor de nieuwe Contest 50CS. Het laatste ontwerp van de 50 gooide al hogen ogen met eigenschappen die ideaal zijn voor wereldwijde avonturen, namelijk bedieningsgemak en ongekende bergruimte. De meest recente ontwikkelingen op het gebied van design en technologie zijn in het nieuwe ontwerp van de Contest 50CS toegepast. De eigenaar bepaalt hoe ver hij hierin wil gaan, één ding is zeker: met de optionele Code 0 (elektrische) furler geïntegreerd in de boegspriet glijden de nautische mijlen zelfs met weinig wind moeiteloos voorbij.

Voor zowel de 49CS en 50CS is judel/vrolijk erin geslaagd de juiste balans te vinden tussen een modern vrijboord en maximale breedte doorlopend tot aan de spiegel. Dit heeft geresulteerd in extra stahoogte door het hele schip heen en meer ruimte in de breedte in de salon zodat ook deze nog praktischer en verfijnder ingericht kon worden. Waaronder de volledig weggewerkte verlichting die geheel naar kleur en helderheid is in te regelen. Beide jachten voldoen 100% aan alle Lloyd’s Register eisen. Dat geldt ook voor het ingenieuze panoramavenster in de achterhut van de 50 dat geïntegreerd is in de achterwand en
vrijkomt als het zwemplatform wordt uitgeklapt.

Kortom, Contest Yachts is er met deze nieuwe ontwerpen van de 49CS en 50CS met optie voor elektrische aandrijving meer dan ooit in geslaagd om tegemoet te komen aan de persoonlijke wensen van eigenaren en in te spelen op duurzaam varen. “Onze werf heeft in haar 60 jaar bestaan nog nooit stilgestaan in het doorontwikkelen en verbeteren van onze jachten. Ik durf echter wel te stellen dat we met deze wereldprimeurs een hele grote sprong voorwaarts gemaakt hebben”, concludeert Arjen Conijn.

Voor meer informatie: contestyachts.com

Foto: Contest Yachts

Dit bericht is geplaatst door de nieuwsdienst van Nauticlink. Heb je vragen of opmerkingen over dit bericht, neem contact met ons op via nieuwsdienst@nauticlink.com of plaats hieronder een reactie. Je kunt ook zelf persberichten en nieuws tips doorgeven aan onze redactie. Meer informatie hierover vind je op onze nieuwsdienstpagina.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht