Informatie voor de watersporter

Uitgever Motorboot Magazine start serie boeken voor watersporters met handleiding digitale zeekaarten en vaarkaarten

Persbericht
Ermelo – Tijdens de komende HISWA te water verschijnt, onder het nieuwe boeklabel ‘Watersport praktijkreeks’ van Roskam Media, het eerste deel getiteld ‘Werken met digitale zee- en vaarkaarten’ van de hand van auteur René Westerhuis.
Voor watersporters en sportvissers komen steeds meer elektronische zee- en vaarkaarten voor verschillende technische platformen (plotters, pc’s, tablets en smartphones) op de markt. Zelfs zoveel dat voor de consument een weloverwogen keuze er niet eenvoudiger op is geworden. Eenmaal aangeschaft blijkt het bovendien vaak lastig de ongekend grote hoeveelheid aan mogelijkheden ten volle te benutten, zowel voor schippers en opstappers met basis- als gevorderde kennis van navigatie.
Voor beide groepen zet het boek alle aspecten rond elektronische zee- en vaarkaarten op rij. Veel aandacht krijgt de oriëntatiefase bij aanschaf, op basis van de voor- en nadelen van de verschillende platformen en de kenmerken plus gebruiksmogelijkheden van het aangeboden kaartmateriaal. Daarnaast beoogt het bovenal een handige leidraad te zijn, vol praktische aanwijzingen, heldere uitleg van speciale functies en technische tips.
De auteur
Na een korte carrière bij de Koninklijke Marine organiseert René Westerhuis bij Incento groepsreizen op maat voor talrijke bedrijven, de Vereniging HISWA en de Stichting Maritiem Centrum. Daarna is hij geruime tijd manager public relations bij de Radio Holland Group. Hij staat daar aan de wieg van technische ontwikkelingen die thans gemeengoed zijn, zoals satellietcommunicatie, mobiele telefonie en gps-navigatie. Vervolgens is hij manager communicatie bij serviceprovider debitel Nederland. Hij zeilt van jongs af aan en was een groot aantal jaren als instructeur en bestuurslid verbonden aan het Zeekadetkorps Amsterdam. Voor de magazines Motorboot, Nautique, Spiegel Der Zeilvaart en Zeilen verzorgt hij redactionele bijdragen op het gebied van communicatie, navigatie, uitrusting en veiligheid. Van zijn hand verschenen diverse boeken.
‘Watersport Praktijkreeks’
Roskam Media is een jong mediabedrijf en onder meer uitgever van het merk Motorboot Magazine en het Online platform Motorboot.com. Onder de nieuwe merknaam ‘Watersport Praktijkreeks’ worden in de komende tijd watersport gerelateerde boeken op de markt gebracht volgens een herkenbaar concept en in een handzaam formaat.
‘Werken met digitale zee- en vaarkaarten’ door René Westerhuis, ISBN 978-90-830232-0-5, Wire-O (b 240 mm x h 200 mm) van 48 pagina’s, prijs € 16,95. De reeks kan online worden besteld via administratie@watersportpraktijkreeks.nl of via de boekhandel.
Meer informatie www.motorboot.com

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht