Informatie voor de watersporter

Uitslagen Rondje Texel 2011 – Heemskerk en Tentij winnen zware wedstrijd

DEN BURG – In een spectaculaire Ronde om Texel, met ruim 250 uitvallers, hebben de zeilers Mischa Heemskerk (Roelofarendsveen) en Bastiaan Tentij (Den Haag) zaterdag de titel veroverd. In hun Formule 18-boot kwamen ze in gezeilde tijd na ruim drie uur als zesde over de finish (3.07.47).

Na een tijdcorrectie op handicap ging de overwinning naar het sterke duo, dat vrijdag ook al de Nederlandse titel catamaran had gewonnen tijdens de Zwitserleven Zeilweek 2011. Oud-olympiër Mitch Booth en zijn zoon Taylor Booth gingen als eerste door de finish van de 34e editie van de Ronde om Texel. Hun tijd was 2 uur, 49 minuten en 52 seconden. Op handicap kwam het tweetal op de derde plaats uit. De broers Hans en Ronald Bouscholte eindigden in tijd op bijna twee minuten als tweede in de loodzware wedstrijd.

De uitslagen van de Ronde om Texel 2011 zijn bekend. In absolute zin de ‘line honours’:

3 02:49:52   03:10:00      89   Booth (AU) AU Booth (AU) AU

( ‘Spectaculaire Ronde om Texel voor Heemskerk en Tentij’- De Gelderlander,  SailReport,  ‘Indrukwekkend Zwaar’- KNRM,  ‘Heemskerk en Tentij winnen Ronde Texel’ – De Telegraaf )