Vanclaes levert automatische boot-trailerhelling aan KWV de Kaag in Warmond

PERSBERICHT
vanclaes_trailerhellingAlphen aan den Rijn / Warmond – Gemakkelijk, gaaf, praktisch, ideaal, het zijn zomaar een paar kreten die veel te horen waren afgelopen zaterdag op de open haven dag van KWV de Kaag in Warmond. Na een winterlange verbouwing is de nieuwe Haven Oost feestelijk geopend.
Onder belangstelling van enkele honderden leden van de vereniging en vele bezoekers van de gezellige voorjaars havenmarkt werd de nieuwe haven werkboot op de nieuwe automatische trailerhelling gedoopt en vervolgens te water gelaten. Met de ingebruikname van de Vanclaes automatische trailerhelling verwacht KWV de Kaag nog meer leden te werven die de boot op trailer het gehele jaar door op de kant willen stallen. Dit zogenaamde Droge Jachthaven concept, verzonnen door boottrailerfabrikant Vanclaes, is nu al op diverse locaties uitgerold en begint steeds meer aan populariteit te winnen.
Door de gemakkelijk te bedienen automatische trailerhelling is het in en uit het water laten van de boot een peulenschil geworden. Geen gladde, groen aangegroeide trailerhelling meer waar je al achteruitrijdend met de auto een waar meesterwerk aan stuurkunsten moet vertonen. Nee, gewoon met de hand, of met de gemakkelijk te bedienen mover, rijd je de boot op de trailer helemaal horizontaal op het platform. De trailer wordt aan het hellingdek gekoppeld en middels een druk op de knop wordt de helling naar de gewenste diepgang gebracht.
Omdat het hellingdek volledig traploos te bedienen is kan men de ideale diepte kiezen die voor de boot/trailer combinatie het beste werkt. Daarmee is de ergernis van een te flauwe of te korte helling of juist een te steile of te lange helling eindelijk voorgoed verleden tijd. Ook is de rokende koppeling van de auto om de boot op trailer weer tegen de helling naar boven te rijden voorgoed voorbij. Om nog maar niet te spreken van de angst dat de remmen van de auto het begeven of dat de groene aangroei op de helling de auto en de trailer doet wegslippen en in het alles vernietigende water doen verdwijnen.
Daarbij bespaar je nog eens flink op het onderhoud van de boot als deze niet een hele zomer in het water ligt aan te groeien en vies te worden. Ook wanneer er geïnvesteerd is of wordt in een goede wegtrailer is het vanuit een stallingsplek op de kant gemakkelijker om eens te vertrekken naar andere orden dan het regionale water. Immers een boot die zo voor het pakken staat op de trailer kan natuurlijk ook eens de Friese meren gaan verkennen of de Biesbosch.
De automatische trailerhelling is ontwikkeld en geproduceerd door Vanclaes Marina Equipment uit Alphen aan den Rijn. Bij het grote consumenten publiek is Vanclaes vooral bekend als de exclusieve en hoge kwaliteit RVS boottrailerfabrikant. Maar eigenlijk is het juist dit product samen met de vele andere professionele watersport- en havenoplossingen, zoals stapelbare bootbokken, showroombokken, winterstalling- en opslag middelen, stallingtrailers en trolleys etc. etc. wat Vanclaes BV al jarenlang de Europese watersportbedrijven en jachthavens levert.
Wilt u meer weten over het Droge Jachthaven concept of de mogelijkheden voor uw bedrijf, jachthaven of gemeente als het gaat om een automatische trailerhelling, kijk dan op de website voor meer informatie, of maak een afspraak in het Vanclaes Experience Center in Alphen aan den Rijn. Hier is permanent een demo helling aanwezig!
Meer informatie www.vanclaes.com

Flessenpost

Je wekelijkse watersport update

X