Informatie voor de watersporter

Victron Energy en Capi2 Nederland starten samenwerking voor integratie Capi2-bussysteem en Victron producten

PERSBERICHT
Nuenen – Capi2 Nederland BV is in samenwerking gegaan met Victron Energy BV. Dit ten behoeve van de integratie van Victron producten met het Capi2-systeem van Capi2 Nederland BV. Verwacht wordt dat per juli 2011 de Victron producten compatibel zullen zijn met het Capi2 bussysteem.
Capi2 bussysteem
Capi2 Nederland BV produceert het Capi2 bussysteem voor jachten, de vervanger van de traditionele kabelboom. Capi2 staat voor het integreren van apparatuur en elektrische systemen aan boord van schepen om meer comfort, gemak en veiligheid te verkrijgen.
Het 12V-24V / 220V Capi2 bussysteem is gebaseerd op intelligente bustechnologie. Een of meer ringleidingen worden in het schip aangelegd. Nodes (elektronisch gestuurde power modules) worden op deze ringleiding gemonteerd. Deze nodes voorzien de lampen, instrumenten en pompen van de juiste hoeveelheid stroom. Iedere node is voorzien van een chip die communiceert met het Capi2-bedieningspaneel of Touch Screen en geeft de klant de exacte status door van alle stroomverbruikers aan boord.
Binnenkort kan de apparatuur van Victron Energy aangesloten worden op het Capi2 bussysteem. Zodoende kan de gebruiker Victron Precision Battery Monitor’s, Quattro’s, Inverters en Inverter/Chargers bedienen en monitoren via Capi2.
Altijd stroom met Victron Energy
Stroomspecialist Victron bedenkt aan de lopende band nieuwe oplossingen voor stroomgebruik op bijzondere locaties. Het bedrijf is een toonaangevende leverancier van zelfvoorzienend ‘off-grid’-installaties voor de Marine, Industrie, Voertuigen, Off-grid en Revalidatie markten. De productlijn omvat sinus omvormers, sinus laders/omvormers, acculaders, DC/DC omvormers, omschakelkasten, de slimme Battery Monitor, Global Remote, BlueSolar Panelen en meer. Victron Energy heeft een sterke, ongeëvenaarde reputatie in technische innovatie, betrouwbaarheid en duurzaamheid. De producten worden wereldwijd beschouwd als dé professionele keuze voor onafhankelijke elektrische energievoorziening.
Profiel Capi2 Nederland BV
Capi2 Nederland BV produceert een groot aantal producten voor de jachtbouw waaronder power modules, schakelpanelen en Touch Screens. Het Nederlandse bussysteem is ontwikkeld voor zowel de zelfbouwer als de professionele jachtbouw en is geschikt voor installatie in motor- en zeiljachten tot 80ft. De ontwikkeling en productie van het Capi2 bussysteem gebeurt geheel in eigen huis.
Meer informatie www.capi2.com  en www.victronenergy.com

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht