Informatie voor de watersporter

Victron Energy voegt accusysteem, acculader en omvormer toe aan lijn producten voor de watersport

PERSBERICHT
Almere – Victron Energy voegt drie nieuwe producten toe aan de lijn van onafhankelijke elektrische energievoorzieningen voor de watersport. De Victron Lithium-ion accusysteem, Blue Power acculader IP20 180-265 VAC (zonder fan) en de Orion DC/DC omvormers zijn tijdens de HISWA in Amsterdam (van 6 t/m 11 maart) op de Victron stand te bekijken.
Victron Lithium-ion accusysteem
Het Victron Lithium-ion accusysteem is een modern accu met een uitgebreid controle- en veiligheidssysteem; het zogenaamde BMS (Battery Management System). BMS controleert laden/ontladen van de accu en onderneemt direct actie als bepaalde kritische waarden worden bereikt. Het geavanceerde product zorgt voor een optimale en zeer efficiënte energieoverdracht.
Eigenschappen Victron Lithium-ion accusysteem
• Hoge energie gevoeligheid: meer energie in combinatie met minder gewicht
• Hoge laadstroom zorgt voor een korte laadperiode
• Hoge ontlaadstroom (van belang bij o.a. elektrisch koken)
• Accu met lange levensduur (tot zes keer de levensduur van een normale accu)
• Hoge efficiency laden en ontladen (met minimaal energieverlies ten gevolge van hitte ontwikkeling)
• Hogere continue kracht leverbaar
Blue Power acculader IP20 180-265 VAC- zonder fan
De nieuwe Blue Power acculader IP20 180-265VAC heeft een convectiegekoelde component. Deze acculader heeft geen fan en is dus geluidloos. Het apparaat is beschermd tegen oververhitting. Het laadvermogen neemt af zodra de temperatuur oploopt tot boven de 60°C, zonder dat de Blue Power lader ermee stopt.
Orion DC/DC omvormers
De Orion DC/DC lijn van omvormers is uitgebreid met 3 nieuwe modellen: Orion 24/12-25, Orion 24/12-40 en de Orion 24/12-70. Deze nieuwe Orion DC/DC omvormers zijn efficiënter en zitten verpakt in een robuuste behuizing.
Meer informatie Victron Energy

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht