Informatie voor de watersporter

Vitters Shipyard bouwt 33 meter koolstof romp van Green Marine af tot lichtgewicht superjacht

PERSBERICHT
Zwartsluis – Vitters Shipyard is verheugd over de komst van een nieuw project voor de werf in Zwartsluis. Een 33 meter lange koolstof romp uit Engeland wordt op de werf afgebouwd tot een luxueus lichtgewicht superyacht.
Dit project is in samenwerking met Vitters’ dochterorganisatie Green Marine in Southampton, Verenigd Koninkrijk. Green Marine is gespecialiseerd in koolstof composiet (carbon fibre) jachtbouw en is de bouwer van onder andere de Volvo Ocean Race boten. Door het gebruik van koolstof vezel wordt gewicht bespaard zodat het zeiljacht sneller kan varen dan schepen van gelijke grootte met een zwaardere romp. De succesvolle samenwerking tussen Vitters Shipyard en Green Marine heeft reeds geleid tot de bouw van andere superyachten in Zwartsluis zoals Ghost, Cinderella, Sarissa en Inouï.
Het zeiljacht moet comfortabel en goed presenteren voor alle wereldzeeën en zal worden uitgerust met een ophaalbare kiel voor een diepgang tussen de 5.0 en 3.75 meter. Dit zorgt ervoor dat een schip van deze omvang ook in ondiepere wateren kan zeilen en ankeren. In het luxueuze uitgevoerde interieur van licht gekleurd hout, gaat de aandacht naar geluid en vibratie reductie zodat tijdens het varen weinig geluid te horen is binnen in het schip.
Naast dit 33-meter jacht heeft Vitters vorige maand een 85-meter zeiljacht te water gelaten in Alblasserdam. Deze boot wordt op een andere locatie gebouwd in samenwerking met een andere werf vanwege de maximale sluisbreedtes van de waterwegen van Zwartsluis naar zee.
Vitters Shipyard is wereldleider in het construeren van luxueuze high performance zeiljachten vanaf 30 meter en groter. De werf bestaat dit jaar 25 jaar en heeft inmiddels een indrukwekkend portfolio opgebouwd. Het Vitters team levert jaarlijks twee unieke zeiljachten die voldoen aan de visie en wensen van de eigenaren.
Meer informatie www.vitters.com

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht