windverwachting

Volvo Ocean Race-zeiler Huisman: ‘Het was verschrikkelijk, ik wilde van de boot af’

DEN HAAG – ‘Het is echt onwerkelijk’, zegt Team Brunel-zeiler Carlo Huisman twee dagen na de finish van de Volvo Ocean Race in de haven van Scheveningen. ‘Ik heb voor het eerst in 3,5 jaar weer mijn vrienden gezien. Ik ben superblij dat de race erop zit. Ik ben happy om hier te zijn.’

Het interview vindt plaats op de boot van Team Brunel. De 27-jarige Huisman laat zijn handen zien. ‘Mijn handen zien er nog goed uit. Ze zijn alleen opgezwollen en gevoelig.’ De geboren Rotterdammer is deze week veel in Race Village op het Scheveningse strand. Hij verblijft in een appartement in de buurt.

Acht maanden geleden begon voor Huisman de Volvo Ocean Race. In het begin had de zeiler het moeilijk. ‘Het was echt een shock. De eerste leg van Alicante naar Lissabon heb ik nog wel overleefd, maar de tweede leg naar Kaapstad vond ik verschrikkelijk. Ik had het niet naar mijn zin en wilde van de boot af. Ik kon het geen plek geven, denk ik. Alles was nieuw voor mij en ik was volledig uit mijn comfortzone. Ik had het gevoel dat ik langzaam gek werd’, zegt Huisman nu lachend. (Omroep West)

Laat een bericht achter

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Flessenpost

Je wekelijkse watersport update

X