windverwachting

Voor Braziliaanse kust vermiste Nederlandse zeilboot gevonden

Brazilië – De Braziliaanse luchtmacht heeft dinsdag voor de kust van de Braziliaanse deelstaat Rio de Janeiro een Nederlandse zeilboot gevonden die al twee dagen werd vermist. De 72-jarige Nederlandse schipper bleek ongedeerd. Dat meldde de Braziliaanse luchtmacht FAB woensdagavond lokale tijd.

Het dertien meter lange schip met de naam Rolleman werd door een Orion-vliegtuig van de luchtmacht 315 kilometer voor de kust van Rio de Janeiro gesignaleerd. De Nederlander was aan een reis begonnen om zijn vrouw te bezoeken in de stad La Paloma in Uruguay. Nadat het schip zaterdag een tussenstop had gemaakt in Brazilië was het vermist geraakt.

De man heeft, volgens de luchtmacht, zijn reis naar Uruguay inmiddels voortgezet. (dePers, ‘Zeiler Verhulst voor kust van Brazilië gered’ – NHD)

1 Bericht

  • n.h.verhulst

    11 jaren geleden / 27 november 2011 om 15:08 uur

    Met de Rolleman en zijn opvarende albert Verhulst is niets aan de hand.Het apparaat wat zijn gegevens door moet geven was van de wijs en zond verkeerde help signalen uitContact met de Braziliaanse marine is er inderdaad geweest.
    De Rolleman en Albert liggen op goede koers richting La Paloma.
    N.Ver

Laat een bericht achter

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Flessenpost

Je wekelijkse watersport update

X