windverwachting

Vrijwel alle bootjes in Giethoorn zijn al verhuurd op Hemelvaartsdag, vaarverbod voor andere boten

Giethoorn – Wie van plan was om met Hemelvaartsdag lekker met de boot naar Giethoorn te varen, moet iets anders gaan bedenken. De gemeente Steenwijkerland heeft namelijk een invaarverbod afgekondigd.

Dit houdt in dat mensen niet van buitenaf naar Giethoorn mogen komen met de boot. Vanaf 11.00 tot 17.00 uur wordt een invaarverbod voor het gedeelte van de gracht in Giethoorn tussen Paal 5 en Paal 1 ingesteld. Dit invaarverbod geldt voor alle vaartuigen, behalve verhuurboten, boten van aanwonenden en beroepsvaart. (deStentor)

1 Bericht

  • J.A. Van der Kolk

    2 jaren geleden / 27 juli 2020 om 22:16 uur

    Ik begrijp dat er regels moeten zijn maar dat giethoorn bootbezitters, gaat straffen door het alleen toe te laten uit economische gronden, vind ik wel te ver gaan. Weer dan ook de verhuurboten en laat alleen bewoner toe. Ons geld dat wij aan de horeca spenderen is zeker niet goed genoeg. We komen regelmatig met de kleinkinderen naar giethoorn, varen door het dorp eten daar wat, nemen een drankje enz. Varen naar het eiland, waar ze fijn kunnen zwemmen. Helaas wordt dit ons nu ontnomen, en niet door de corona

Laat een bericht achter

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Flessenpost

Je wekelijkse watersport update

X