Watersportcursussen.nl wijst op Open Dag Verkeerscentrale Rotterdam op 26 april en biedt gratis proefexamens Vaarbewijs, Marifonie, Marcom-B en TKN aan

PERSBERICHT
vcrotterdamDongen – Op vrijdag 26 april zet de Verkeerscentrale Rotterdam haar deuren open voor het publiek. Het is voor de pleziervaart een mooi moment om in de keuken te kijken bij de verkeersbegeleiding van de divisie Havenmeester. Eigenlijk moet iedereen die wel eens door Rotterdam vaart of de Maasmond passeert even langs komen. Het is fascinerend om te zien wat de Havenmeester doet om de zeevaart, binnenvaart en pleziervaart vlot en veilig te laten verlopen.
Concept programma:
13.30 uur Ontvangst bij de Verkeerscentrale Rotterdam met een kop koffie
14.00 uur Welkom door Rob Scheepbouwer, hoofd Verkeersafhandeling
14.15 uur Uitleg Verkeersbegeleidend Systeem, aanmeldprocedures en rol van de
zeevaart, binnenvaart en pleziervaart
15.00 uur Pauze
15.15 uur Gespreksprocedure/discipline
15.45 uur Bezoek Operationele ruimte Verkeerscentrale
16.15 uur Vragen, discussie
16.30 uur Afsluiting
Na afloop van het programma is er gelegenheid voor het bezichtigen van één van onze patrouillevaartuigen. Dit uiteraard onder voorbehoud van calamiteiten.
Adres
Verkeerscentrale Rotterdam
Oude Maasweg 3a, havennummer 4030.
Rotterdam
U kunt parkeren op het parkeerterrein bij de Verkeerscentrale.
Aanmelden
Aanmelden kan via E-mail t.leeuwen@portofrotterdam.com Er zijn geen kosten aan verbonden.
Gratis recente proefexamens voor Vaarbewijs, Marifonie, Marcom-B en TKN
Op de site watersportcursussen.nl kunt u gratis recente proefexamens downloaden. De laatste tijd krijgen we steeds meer klachten in de trant van “Ik heb alle proefexamens goed gemaakt en ben toch gezakt.” Bij navraag blijkt dat men via bepaalde sites (soms betaald, soms gratis) verouderde examens heeft geoefend en dat werkt niet. Zorg dat u altijd beschikt over het nieuwste cursusmateriaal en de laatste examens. Op de site watersportcursussen.nl staan niet alleen gratis examens maar ook de laatste nieuwtjes over de verschillende examens.
Vernieuwd examen TKN
Op het komende TKN examen van zaterdag 20 april 2013 gaat men voor het eerst gebruik maken van de een nieuwe examenkaart, nou ja nieuw. Het gaat om de kaart 1630 (= oude kaart 3371). Men heeft in deze kaart diverse gegevens veranderd zoals de tabellen en variatie. Als je de kaart voor het eerst ziet, denk je dat het om misdruk gaat. We weten met z’n allen dat de variatie op de Noordzee nu bijna 0 is en op de kaart staat 2011 variatie van 11° 30’W. Het is geen misdruk maar een leskaart en natuurlijk mag een leskaart afwijken van de werkelijkheid (hij is niet gemaakt om daadwerkelijk te navigeren), maar toch. Het is wel mooi dat op de achterkant 4 kaarten uit de 1800 serie (1801.3A, 1801.5, 1801.6 en 1801.7) zijn afgedrukt.
Als u zich goed op het examen wilt voorbereiden, is het handig om wat oude examens te oefenen en de nieuwe kaart te bestuderen. Een complete set met examenkaarten (inclusief de 1630) kunt u bestellen bij watersportcursussen.nl. Op dezelfde site vind u ook enkele TKN vraagstukken aangepast aan de nieuwe examenkaart.
Bestseller
In deze vernieuwde 6e druk wordt uitvoerig aandacht besteed aan de nieuwe examenonderwerpen. Hij is dan ook 20 bladzijdes dikker geworden, maar zeker niet moeilijker en ook niet duuurder. In de eerste weken zijn er al honderden verkocht en het begint een echte bestseller te worden. U kunt de nieuwe druk Studiewijzer Vaarbewijs 1 & 2 (ISBN 978 94 91173 10 3) bestellen via de webshop van watersportcursussen.nl of webshops als www.vaarwinkel.nl.
Meer informatie www.watersportcursussen.nl