Informatie voor de watersporter

WinGPS-softwarebouwer Stentec is samenwerking aangegaan met Duitse ADAC voor digitale ADAC Marinaführer

PERSBERICHT
Heeg – Stentec Software B.V. bekend van WinGPS navigatie software met digitale waterkaarten is een samenwerking met de Duitse ADAC (Allgemeiner Deutscher Automobil-Club e.V.) gestart.
Stentec Software en ADAC geven gezamenlijk een digitale ADAC Marinaführer uit voor zeilers en motorbootschippers. De nieuwe 2013 editie wordt alleen digitaal uitgegeven en is voorzien van WinGPS 5 Lite als eenvoudige kaarten plotter. De voorgaande gedrukte 2010 editie bevatte uitgebreide informatie over 1633 jachthavens in Duitsland en Europa. De 2013 editie is uitgebreid tot maar liefst 1700 ADAC gekeurde Marina’s.
Het dekkingsgebied bevat naast de Duitse binnenwateren ook de kustwateren welke populair zijn onder Duitse watersporters zoals de Middellandse zeekust en de Azoren. In Nederland zijn vooral Zeeland en het IJsselmeer goed gedekt. Minder dekking is er voor de UK, Friesland, België en Frankrijk, met uitzondering van de kustwateren en de Rhône naar Marseille.
Het grote aantal havens maakt de ADAC Marina Gids een ideale aanvulling op Stentec’s DKW Hybrid kaartensets zoals Duitse Bocht, Oostzee kust, Duitse binnenwateren en vooral de DKW Imray kaartensets van en naar de Middellandse zee van Gibraltar tot Alanya.
De ADAC Marinaführer voor WinGPS 5 zal op de Boot Düsseldorf worden gepresenteerd, en zal te koop zijn in februari.
Meer informatie www.stentec.com

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht