windverwachting

Woudsend in het teken van feest Friese Sleepbootdagen van 23 tot en met 25 mei

PERSBERICHT

Woudsend – Op 23, 24 en 25 mei worden in Woudsend de 14e Friese Sleepbootdagen georganiseerd. Meer dan zestig klassieke sleepboten en opduwers liggen afgemeerd aan de Iewal. Een tweejaarlijks spektakel voor jong en oud. Dit jaar is het programma van activiteiten veelzijdiger dan ooit.
Op vrijdagavond 23 mei vindt om 20.00 uur de feestelijke opening plaats. Dan wordt ook bekend wie de nieuwe
Sleepbootschipper van het jaar wordt. Een titel die wordt toegekend aan een Woudsender, die heel belangrijk voor het dorp was en is. Later op de avond wordt voor het eerst in de geschiedenis van de Sleepbootdagen een Drakenbootrace georganiseerd.
Op zaterdag en zondag staat het dorp bol van de actviteiten. Een kunstmarkt, een boerenmarkt, een nautische markt, een nijverheidsmarkt, een kleedjesmarkt en een braderie zorgen voor urenlang slenter- en ‘sneup’-plezier.
Tijdens het hele weekend staan de huizen en winkels in de Midstraat in het teken van de 17e eeuw. Vanuit (gelegenheids)winkels wordt een breed assortiment kruidenierswaren, snoepgoed, brocanten en sieraden aangeboden.
Daarnaast is er muziek en zijn de molens en kerken open voor publiek. Tenslotte vindt in het oude pand van Woudsend Verzekeringen het laatste weekend van de kunstexpositie Kunst aan de Ee plaats. Meer dan 1.000 professionele kunstwerken verdeeld over 3.700 m2 expositieruimte.
Programma Vrijdag 23 mei
vanaf 12.00 uur Aankomst sleepboten Iewal
20.00 uur Opening Friese Sleepbootdagen en bekendmaking Woudsender Sleepbootschipper2014 (Iewal)
20.30 uur Drakenbootrace, Loswal
13.00 – 17.00 uur Kunst aan de Ee.
Zaterdag 24 en zondag 25 mei vanaf 10.00 uur
Meer dan 60 sleepboten en opduwers afgemeerd aan de Iewal. Het grootste historisch winkeldorp van Fryslân met een kunstmarkt, een nautisch kwartier, een boerenmarkt, openhuis molens en kerken, braderie, kleedjesmarkt, nijverheidsmarkt, 2dehands boekenmarkt, muziek en vertier, kunst aan de Ee, klink-demonstratie en wedstrijd
stationaire dieselmotoren.
Meer informatie www.friesesleepbootdagen.nl

Laat een bericht achter

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Flessenpost

Je wekelijkse watersport update

X