Informatie voor de watersporter

Yamaha versterkt haar positie op de elektrische aandrijvingsmarkt door de overname van Torqeedo.

Yamaha Motor heeft vandaag aangekondigd dat het recentelijk een aandelenaankoopovereenkomst heeft afgesloten met het Duitse DEUTZ AG, eigenaar van de fabrikant van elektrische scheepsaandrijving Torqeedo, om alle aandelen van Torqeedo te verwerven. Deze aandelenaankoop is gebaseerd op het verkrijgen van de vereiste goedkeuringen, vergunningen, enzovoort, zoals voorgeschreven door mededingingswetten en andere voorschriften.

Torqeedo, een pionier op het gebied van elektrische scheepsaandrijving, biedt een breed scala aan producten, variërend van elektrische buitenboord- en binnenboordmotoren tot batterijen en diverse accessoires. Met stijgende verkopen op de markt voor kleine elektrische scheepsmotoren, voornamelijk in Europa, blijft Torqeedo groeien als bedrijf. Het bezit ook veel patenten met betrekking tot elektrische scheepsmotoren, schroeven en elektrische systemen, evenals de R&D-capaciteiten, massaproductieapparatuur en ontwikkelingsmiddelen voor milieutechnologieën van de volgende generatie.

Het doel van Yamaha bij het verwerven van Torqeedo is het versterken van de ontwikkelingscapaciteiten op het gebied van elektrische aandrijving binnen de Marine CASE Strategy, die de algemene richting schetst voor de Marine Products-business in het huidige Medium-Term Management Plan. Deze overname is ook bedoeld om de inspanningen van Yamaha voor het bereiken van koolstofneutraliteit in de mariene industrie te ondersteunen en te versnellen, evenals bij te dragen aan het versneld opzetten van een assortiment kleine elektrische aandrijvingen.

Bovendien zal het combineren van de activa van Torqeedo met de decennialange technische expertise en knowhow van Yamaha op het gebied van scheepsontwerp, scheepsmotoren en meer, synergieën creëren voor het ontwikkelen van elektrische buitenboordmotoren in het middensegment, terwijl Yamaha streeft naar leiderschap op de groeiende markt voor elektrische bootvoortstuwing.

Door de implementatie van de Marine CASE Strategy zal Yamaha aantrekkelijke producten en diensten met hoge toegevoegde waarde aan zijn klanten leveren en streven naar het realiseren van zijn Marine Long-Term Vision om een bedrijf te zijn dat de waarde van de oceaan verder verhoogt door klanten te voorzien van een betrouwbaar en rijk maritiem leven.

Foto: Yamaha Motor

Dit bericht is geplaatst door de nieuwsdienst van Nauticlink. Heb je vragen of opmerkingen over dit bericht, neem contact met ons op via nieuwsdienst@nauticlink.com . Je kunt ook zelf persberichten en nieuws tips doorgeven aan onze redactie. Meer informatie hierover vind je op onze nieuwsdienstpagina.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht