windverwachting

Zeilboot Valk nog steeds het beste middel om tieners op zeilschool Pean het begrip 'avontuur' te laten ontdekken

PERSBERICHT
pean_valkAkkrum-Nes – Het aantal kinderen dat in de meivakantie naar de Friese zeilschool Pean op zeilkamp gaat, is voor het derde jaar op rij gestegen. Terwijl vorig jaar al een groei werd gemeten van 25% over het gehele voorseizoen ziet Pean nu alleen al in de meivakantie 22% meer cursisten op zeilkamp komen. Opvallend daarbij is dat de meeste boottypes stabiel blijven maar juist de cursus in de Valk meer cursisten trekt.
Zeilschoolhouder Christophe Meijer: “Ik moet altijd denken aan de nieuwe directeur van LEGO’’, zegt hij. Het familiebedrijf was in zak en as omdat de jeugd alleen nog maar zou gamen en niet meer wilde bouwen. De nieuwe directeur opende de eerste vergadering door twee legoblokjes op elkaar te zetten en in de lucht te gooien en zei: ’Dit is een fantastisch product. Ik kan de steentjes op elkaar zetten en in de lucht gooien zonder dat ze van elkaar af gaan. Toch kan ik ze met heel weinig kracht weer uit elkaar trekken. Hiermee willen kinderen spelen!’ “Zo zit het ook met valkzeilen”, vervolgt Meijer. “Op avontuur kunnen gaan met een boot zit diep, diep in onze genen. Dat wilde de Vikingen, dat wilde Columbus en dat willen we nog steeds. Daar kan geen televisiescherm of tablet iets aan veranderen.”
Bij zeilschool Pean zagen ze dan ook geen reden om te somberen toen er een aantal jaren geleden even wat minder aandacht was voor de valk. Meijer: “Een groepje 15 à 16 jarigen kan met hun eigen zeilende vervoermiddel de (Friese) wereld ontdekken. Matje en slaapzak in het vooronder en de vrijheid tegemoet. De ene nacht in een dorp aanleggen en de andere nacht een kampvuur maken op een onbewoond eiland. Wie die zelfstandigheid gevoeld heeft, wil niet meer anders.”
Meer informatie www.pean-zeilschool.nl

Laat een bericht achter

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Flessenpost

Je wekelijkse watersport update

X