Informatie voor de watersporter

Zeilschool Pean geeft in de herfstvakantie alleen 'zeilles met na afloop warme chocomel' aan kinderen vanaf 12 jaar

PERSBERICHT
Akkrum-Nes (Frl) – Terwijl de meeste mensen in de herfstvakantie aan een museum of de bioscoop denken doorstaan de cursisten bij Zeilschool Pean deze week kou en regen om hard te zeilen op de Friese Meren.
Pean is één van de weinige zeilscholen die een herfstkamp aanbiedt. Omdat de omstandigheden extreem zijn wordt er geen zeilles gegeven aan lagere school kinderen. Ook wordt er geen windsurfles gegeven. De instructeurs worden goed voorbereid op het lesgeven met deze kou en wind.
pean_2015_10
Omdat het in de herfst meestal hard waait geeft dat overdag op het water veel beleving. Een aantal kinderen komt specifiek naar de zeilschool om nog dit jaar nog hun zeildiploma te halen. Wanneer de cursisten voldaan van het water komen brandt de houtkachel en staat de warme chocomelk klaar. ’s Avonds is het al vroeg donker en dat leent zich uitstekend voor spooktochten.
Veiligheid staat bij Pean hoog in het vaandel. “Maar zeilen met harde wind is natuurlijk ook heel leuk en uitdagend”, zegt Meijer van Zeilschool Pean. “We hebben deze zomer de hoogste beoordeling gekregen van de keurende instantie CWO. Een vijf sterren zeilschool zou je kunnen zeggen. Daar zijn we trots op”.
Na het herfstkamp begint Pean met het winteronderhoud van de vloot zodat er in het voorjaar weer gezeild kan worden.
Meer informatie www.pean-zeilschool.nl

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht