Informatie voor de watersporter

Zeker 35.000 bezoekers op Vlissingen Maritiem

VLISSINGEN – Vlissingen Maritiem heeft dit jaar weer meer toeschouwers getrokken. Dat meldt de organisatie. Volgens een woordvoerder bewijst dit dat het evenement een blijvertje is.

“De weersomstandigheden zorgden voor een passend maritiem karakter van ons festival. De 35.000 – 40.000 bezoekers, de schepen, de koren, de orkesten en de activiteiten in de Dokhaven creëerden exact de gewenste maritieme sfeer”, aldus Dick Schipper, voorzitter van de organiserende stichting Sail de Ruyter Zeeland.

Schipper: “Met Vlissingen Maritiem willen we jaarlijks een bij Vlissingen en Zeeland passende sfeer realiseren rond één van de grootste attracties van onze provincie: water en schepen. Met het jaarlijkse festival willen we een traditie in het laatste weekend van augustus op de kaart zetten waarbij we eens in de vijf/zes jaar groots uitpakken met een Sail De Ruyter, zoals in 2007 tijdens 400 jaar Michiel de Ruyter. Die traditie begint er gezien het afgelopen weekend zeker in te komen en dat biedt een goed perspectief voor een volgende Sail in 2013.” (ZeeuwseRegio.nl)

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht