Informatie voor de watersporter

Zo ziet de nieuwe sluis van Stavoren er uit

Stavoren – Op donderdagmiddag 8 mei 2014 wordt de nieuwe Johan Friso sluis in Stavoren officieel geopend.  28 februari was de laatste dag dat er nog een kijkje kon worden genomen in de ‘lege’ nieuwe sluis. Een buitenkansje dat enkele honderden belangstellenden zich niet lieten ontgaan. Inmiddels is het water de sluis ingelaten en kijkt iedereen uit naar de volgende mijlpaal: de officiële opening op 8 mei, die een leuk feest belooft te worden. 

In opdracht van de provincie Fryslân heeft Ballast Nedam naast de bestaande sluis in Stavoren een tweede sluis gebouwd. De beide sluizen bieden voldoende capaciteit waardoor lange wachttijden voor het vaarverkeer tot het verleden behoren.

Om er zeker van te zijn dat de sluizen goed werken, voert aannemer Ballast Nedam in april nog een aantal tests uit. De bestaande sluis zal gedurende die periode beschikbaar zijn voor het vaarverkeer. Wel kunnen schepen mogelijk enige hinder ondervinden van de werkzaamheden. Na de officiële opening zijn beide sluizen volledig in gebruik.

Het passeren van de sluis van Stavoren zal nooit meer zijn zoals het was. En het vermaak op de kant wellicht minder…. (Friese Meren)

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht