Informatie voor de watersporter
33 boten op 1 locatie in de online veiling

33 boten op 1 locatie in de online veiling

Exceptionele veiling van 33 motorboten opdracht van de havenmeester van Marina Hanzeland. Voor het eerst worden er zoveel boten op een locatie tegelijkertijd aangeboden op 1 veiling. De havenmeester van Marina Hanzeland heeft Bootveiling de opdracht gegeven om 33 boten te veilen. Deze boten zijn afkomstig van pleziervaarders die gestopt zijn met hun hobby om zo ruimte te creëren in de haven.

De boten zijn in zeer verschillende staat van onderhoud. Een groot aantal is goed werkend en vaarklaar. Enkele boten hebben een goede onderhoudsbeurt nodig en het overige deel zijn zogenaamde “Barn Finds”. Deze schepen staan al zeer lange tijd op de kant, zijn nu weliswaar afgespoten, maar dienen geheel opgeknapt te worden. Het leuke van deze veiling is dat de boten centraal zijn opgesteld zodat iedereen eenvoudig en snel alle boten kan inspecteren.
 
Bootveiling ziet een tendens dat er meer mensen bewust hun boot verkopen, omdat de kosten van brandstof in combinatie met de inflatie de watersport hobby duur maken. Dit biedt natuurlijk weer kansen voor kopers. Door te kopen op de veiling koop je snel en voor een leuke prijs een boot naar wens.

Veilingmeester Bolweg verwacht dat de meeste boten goede belangstelling zullen hebben ondanks dat er veel opknappers tussen zitten. Dit is voor veel bootliefhebbers een goed moment omdat ze een hele winter de boot kunnen opknappen om vervolgens in het vaarseizoen van 2023 te kunnen genieten op het water. Een bijzonder object is een klassieke Ierse kotter. Zij heeft een mooie uitstraling, maar een romp met diverse gaten. De verwachting is dat deze kotter als decoratie object of in een speeltuin een nieuw leven gaat krijgen.

Bootveiling adviseert om naar deze unieke kijkdag te komen, waar veel aanbod in korte tijd bekeken kan worden.

De kijkdag is zaterdag 5 November van 10 tot 14 uur kijkdag in Maasbommel. Aanmelden is noodzakelijk op de website van bootveiling.com.


Voor alle verdere details kun je ook kijken op de website van bootveiling.com. De veiling is ‘as is where is’, dus de boten worden geveild in de staat waarin zij zich bevinden. De koper zal zelf moeten zorgen voor het ophalen na gunning.  De havenmeester zorgt er wel voor dat de boot te water wordt gelaten of op een trailer wordt gezet.

Voor meer informatie: bootveiling.com

Foto: bootveiling.com

Dit bericht is geplaatst door de nieuwsdienst van Nauticlink. Heb je vragen of opmerkingen over dit bericht, neem contact met ons op via nieuwsdienst@nauticlink.com of plaats hieronder een reactie. Je kunt ook zelf persberichten en nieuws tips doorgeven aan onze redactie. Meer informatie hierover vind je op onze nieuwsdienstpagina.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht