Aansteker-magnaat Bich bouwt 36 meter ‘Orange’ om tot snelste cruise catamaran ter wereld

orange_bichVannes (Frankrijk) – De maxi catamaran ‘Orange’is teruggekocht door François Bich, zoon van baron Marcel Bich en baas van de fabriek van de Bic-aanstekers. De 36-meter lange catamaran zal bij Multiplast in een jaar tijd worden omgebouwd tot een luxueuze charter catamaran. Maar harder dan met deze zal je op een geboekt reisje niet varen… Het wordt de snelste cruise catamaran ter wereld.

Na zeven jaar bij de werf in Bretagne op het droge te hebben gestaan, heeft schipper Bruno Peyron Orange 2, waarmee hij tussen 2004 en 2007 verschillende transatlantische records heeft gevestigd nu verkocht aan de aansteker magnaat. Er komen een suite, vijf luxe hutten en een achterdek van 70m2 op. Desondanks denkt men dat de vakantiegangers straks met 35 knopen over het water rond de Caraïben kunnen scheren.

De nieuwe eigenaar zal de boot wel onder Engelse vlag moeten laten varen, omdat nieuwe Franse veiligheidsvoorschriften de bedachte inrichting en snelheden voor dit gebruik verbieden. (Ouest France, www.multiplast.eu)

Flessenpost

Je wekelijkse watersport update

X