123 stickers

Bataviahaven Lelystad start op 30 april 2016 de Cornelis Race, een nieuwe wedstrijd met bijzonder concept voor traditionele zeilschepen

PERSBERICHT
Lelystad – De Bataviahaven Lelystad is op 30 april en 1 mei 2016 vertrek- en aankomsthaven van de Cornelis Race. Een nieuwe wedstrijd voor Klippers, Tjalken en overige platbodems. De race wordt gevaren tussen Bataviahaven Lelystad en de haven van Volendam. De inschrijving voor deze zeilwedstrijd is vanaf 1 november geopend.
Voor de zich als Watersportstad presenterende gemeente Lelystad was het een al langer bestaande wens een “eigen” wedstrijd aan de jaarlijkse kalender van wedstrijden met traditionele schepen toe te voegen. Bij de voorbereidingen en organisatie van deze race werkt de Bataviahaven Lelystad samen met diverse Lelystadse organisaties en natuurlijk enkele schippers van de thuisvloot van de Bataviahaven.
De zeilwedstrijd voert de schepen naar Volendam waar ze geacht worden vis aan boord te nemen die in de Bataviahaven Lelystad aan wal gebracht wordt. Het programma omvat verder het verzamelen op vrijdag, met een gezellig Palaver uiteraard, en een Le Mans start rond de Bataviahaven in Karts. Tijdens de wedstrijd dienen de opvarenden een kunstwerk te maken dat het thema ‘Verbinding’ uitdrukt. De gemaakte werkstukken worden beoordeeld door een deskundige jury. De werken worden gedurende het gehele seizoen geëxposeerd op de binnenzijde van de muur van Bataviahaven.
On Board Reporters zullen naar goed voorbeeld uit de Volvo Ocean Race tijdens de wedstrijd via diverse media verslag doen van de gebeurtenissen aan boord. Op zondag komen de bemanningen tegen elkaar uit in een wedstrijd Bungeeroeien (roeien in een sloep die met een dik elastiek aan de wal is verbonden). Tot slot varen de schippers van de deelnemende schepen op zondagmiddag een wedstrijd in de haven met geheel andere boten dan zij gewend zijn. Alle wedstrijdonderdelen kennen een winnaar, maar de echte winnaar is natuurlijk hij of zij die met zijn of haar schip en opvarenden de combinatieprijs wint. In deze ranglijst worden alle resultaten van de verschillende onderdelen bij elkaar opgeteld.
Op zaterdagavond 30 april is de feestavond voor bemanningen en meevarende gasten. Zoals het er nu naar uit ziet wordt dat een Hollandse avond met een prominente rol voor de in Volendam opgehaalde vis.
De Cornelis Race is een initiatief van de Bataviahaven Lelystad en een aantal van de schippers uit de vloot met de Bataviahaven als thuishaven. In de organisatie werkt Bataviahaven samen met onder meer Sjak Romijn van de Kaat Mossel en diverse lokale Lelystadse organisaties. Ook vanuit andere havens is inmiddels enthousiaste en zeer welkome medewerking toegezegd.

Laat een bericht achter

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Flessenpost

Je wekelijkse watersport update

X